Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, seviyeli ve gerçek gündemi takip eden yerel gazetelere alım ilanlarında olduğu gibi satış ilanlarını da vererek sahip çıkacaklarını söyledi.
20 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Orman Ürünlerinin Satış Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik” çerçevesinde, yerel gazetelere orman satış ilanlarının verileceğini ifade eden Dinçer, “Yerel basını desteklemekten mutluluk duyarız” dedi.
Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Erkan Yılmaz ve Basın İlan Kurumu Kastamonu Şube Müdürü Yaşar Kuru, Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kutlaması için Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer’i makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan KGC Başkanı Erkan Yılmaz, Orman Ürünlerinin Satış Usul ve Esasları hakkındaki yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatarak, “Bu yönetmeliğin 7. maddesi uyarınca, Orman Bölge Müdürlüklerinin bundan böyle orman emvali satış ilanlarını ilde yayın yapan mahalli gazetelere vermesi gerekmektedir. Bu gelişme, son dönemde resmi ilanlardaki azalma nedeniyle büyük kayıplar yaşayan mahalli gazetelerimize az da olsa nefes aldıracaktır. Sizlerin bu konuda desteğini bekliyoruz” diye konuştu.
Yıllar önce ilanların yerel gazetelerde yayınlandığını kaydeden Yılmaz, bu yönetmelikle birlikte yeniden yerel gazetelerde orman satış ilanlarının yayınlanmasının önünün açıldığını savundu.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, CHP ve MHP Genel Başkanları, Bakanlar, Genel Müdürler ve Milletvekilleri olmak üzere birçok kesimi bilgilendirdiklerini ifade eden Yılmaz, bu ilanların hem mahalli gazetelere bir kaynak olması, hem de ihalelerin şeffaflığı açısından mahalli gazetelerde yayımlanması gerekliliği üzerinde durduklarını ifade etti.
“KASTAMONU’NUN YEREL BASININI DESTEKLEYECEĞİZ”
Kastamonu’nun orman varlığı açısından önemli bir hazineye sahip olduğunu ifade eden Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nün özellikle Sinop ile birleşmesinin ardından en büyük Bölge Müdürlüğü haline geldiğini belirtti. Kastamonu’da görev yapmaktan büyük bir onur duyduğunu ifade eden Dinçer, Kastamonu yerel basınını takip ettiğini, gündemi yakalamaya çalışan, düzeyli ve gerçek haber veren gazetelerin ilde olmasının önemli olduğunu kaydetti. Dinçer, Orman satış ilanlarının yayınlanması konusunda da yerel gazetelere destek olacaklarını belirtti. Geçtiğimiz hafta Cuma günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Orman Ürünlerinin Satış Usul ve Esasları Hakkındaki yönetmeliğin 7. maddesinde, orman ürünlerinin açık artırma ve pazarlık usulü ile yapılacak satışlarının, ihale tarihinden en az 10 gün önce; Basın İlan Kurumunca, Basın İlan Kurumu olmayan yerlerde Valilikçe ve Kaymakamlıkça belirlenen mahalli gazetelerden birinde ilan edilir hükmü yer alıyor.