Adıyaman İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensuplar Derneği (ADİMDER) ile İstanbul Sancaktepe İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (SİMMDER) işbirliği ile yapılacak yarışma sonrasında öğrencilere UMRE fırsatı doğdu.
İslam İlmihali yarışmasına 6 okulun katılacağı ve Seyfettin Yazıcı, Lütfi Şentürk-Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarının İslam İlmihali kitabından 60 adet 5 seçenekli çoktan seçmeli soru usulü ile yapılacak olan yarışma 22 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmaya İstanbul Sancaktepe’de 3 Anadolu İHL, Adıyaman Rekabet Kurumu Anadolu İHL, Kuzey Kıbrıs Hala Sultan İmam Hatip Koleji ile Bilecik Söğüt Anadolu İHL yarışmaya katılacak.
Ödül töreninde ise, her İmam Hatip Lisesinin birincilerine ücretsiz UMRE, ikincilerine notebook, üçüncülerine ise yarım altın ödülü verilecek. Ayrıca kapsam dışında olmak üzere aynı kategoride Bosna Hersek’te bulunan İmam Hatip Liselerine yönelik de bir yarışma gerçekleştirilecek.
ADİMDER’in misafiri olarak Adıyaman’a gelen SİMMDER Dernek Sözcüsü Bayram İkiz, ADİMDER Başkanı Abubekir Turmaz ile birlikte organizasyonla ilgili görüşmeler yaptı. ADİMDER Başkanı Abubekir Turmaz, “Derneğimiz ile SİMMDER arasında yürütülen işbirliği sayesinde bu yıl bir İmam Hatip lisemizin organizasyona dahil edilmesi öğrencilerimiz adına mutluluk vericidir. Öğrencilerimizin hem İslami ilimler konusunda bilgi birikimlerinin arttırılmasını hem de İmam Hatip öğrencilerine kutsal beldeleri ziyaret etme fırsatı sağlanmasını amaçlayan organizasyonu gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.