Ankara’da geçtiğimiz günlerde düzenlenen ’Barış Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu adına genel başkan Nezaket Emine Atasoy katılan devletler için teşekkür mesajı yayınladı. Atasoy, İslam dünyasının en önemli ödülünü de almanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Arap Dünyası’nın ve Arap Devletler’in en anlamlı prestijli ödülünü almaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ortadoğu barışına katkıda bulunmak ve Filistin Devleti’nin bağımsızlığını desteklemek amacıyla 29 Kasım 2014 günü Ankara’da Hilton Hotel’de düzenlenen Ortadoğu Barış Zirvesi’nede eş başkanlık eden Nezaket Emine Atasoy, Arap Devletleri’nin en prestijli ödülü olarak bilinen Onur Ödülü’nü Arap Devletler Ligi Türkiye temsilcisi Büyükelçi Mohammed El Fatah Naciri’den aldı. 21 Mart 2015 tarihinde de Sheraton Hotel’de Kudüs Barış Zirvesi gerçekleştirildi.
Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Arap Devletler Ligi İş birliğiyle Ürdün Haşimi Krallığı ve Filistin Devlet Başkanlığı himayelerinde Nezaket Emine Atasoy ve Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri Başkanlığında yapılan bu tarihi zirveler Türkiye’de ve Arap Dünyasında Ortadoğu da uluslararası toplumda büyük ses getirdi yapılan tarihi zirveler Filistin Devletinin Bağımsızlığına ve Kudüs’ün anlam ve önemine büyük katkı sağladı.
Türkiye’de yapılan İslam tarihinin en büyük ve anlamlı zirveleri Nezaket Emine Atasoy’a, İslam dünyasının ve Arap devletlerinin en prestijli ödülü kabul edilen ve dünyada çok az sayıda insana verilen Arap Devletler Ligi Genel Sekreterliğinden takdir ve onur ödülüne layık görüldü. Atasoy, Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri’den ödülünü aldı.
"HAYATIMDA ALDIĞIM EN ANLAMLI ÖDÜL"
Atasoy ödül töreninde yapmış olduğu konuşmasında "Hayatımda aldığım en anlamlı ödül bu ödüldür" dedi. Atasoy kendisine bu anlamlı ödülü layık gören Arap Devletler Ligi Genel Sekreterliğine ve Arap Devletler Ligi Genel Sekreteri Dr Nebil El Arabiye ve Büyükelçi Mohamed el Fatah Naciri’ye de teşekkür etti.