Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullararası Dart müsabakaları sona erdi.
Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014 -2015 Eğitim-Öğretim Yılı Gençler (kız-erkek) Dart İl Birinciliği müsabakaları il genelinde 56 lisenin katılımı ile yapılan final müsabakalarıyla sona erdi.
Besni, Kahta ve Adıyaman’da yapılan gurup maçları ve il merkezinde düzenlenen final müsabakalarına yaklaşık 200 sporcu mücadele etti. 4 farklı kategori ve iki dalda düzenlenen müsabakalar sonundu ferdi erkekler, ferdi kızlar, takım erkekler, takım kızlar kategorilerinde ilk dörde dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Okul Sporları Şube Müdürü Ömer Faruk Dursun, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Zeynel Abidin Şenlik ve Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından verildi.
Müsabakalar sonunda bir açıklama yapan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Adıyaman İl Temsilcisi Zeynel Abidin Şenlik, "Bu yıl ilk kez okullar arası dart müsabakaları 30 pilot ilde yapıldı. Bu pilot illerden biri de Adıyaman idi. İlimizde dart sporuna büyük bir ilgi var, bu ilgi dart okul sporlarına da yansıdı ve il genelinde 56 okul takımı müsabakalara katıldı. İnşallah önümüzdeki yıllarda küçükler ve yıldızlar kategorisinde de okul sporlarında dart müsabakaları yapılacaktır. İlimizde dart alt yapısı var ümit ediyorum önümüzdeki yıllarda da dart sporunu sevenler aynı ilgiyi göstereceklerdir. İlimizi Türkiye Dart Şampiyonası final müsabakalarında temsil edecek okullarımıza başarılar diliyorum. İnşallah ilimizi başarılı bir şekilde temsil edeceklerdir. İlimizde dart sporunun yaygınlaşmasında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı’ya teşekkür ederim” dedi.
Yapılan müsabakalar sonunda ferdi Kızlarda; birinci Gülsüm Apaydın Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ikinci Atiye Nisa Delice Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, üçüncü Evrim Nur Arslan Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dördüncü ise Mervenur Akbulut Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi oldu.
Ferdi erkekler kategorisinde; birinciliği Mehmet Baran Torun Adıyaman Anadolu Lisesi, ikinciliği Emre Köseoğlu Besni Şehit Mehmet Yağmur Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Onur Mermer Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, dördüncülüğü ise Gökhan Hamurcu Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi elde etti.
Takım kızlar kategorisinde; birinci Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, ikinci Doruk Koleji, üçüncü Besni Anadolu Lisesi, dördüncü ise Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.
Takım erkekler kategorisinde; birinciliği Adıyaman Anadolu Lisesi, ikinciliği Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Yeşilyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dördüncülüğü ise Besni Anadolu Lisesi elde etti.