Malatya’da bulunan özel bir okul ‘ERASMUS’ adlı proje kapsamında öğrencilerini Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İspanya’ya gönderiyor.
Özle bir kolej 45 öğrenciyi ve 3 öğretmeni hazırladıkları ERASMUS projesi kapsamından 3 ülkeye giderek staj deneyimi fırsatı yakalayacak. 1’nci staj deneyimin Portekiz’de yapacak olan öğrenciler ve öğretmenler konu ile ilgili Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu’nu ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay’ı ziyaret etti. Kolejin Müdürü Vehbi Bulurel ve 15 öğrencinin proje ile ilgili Yeşilyurt Kaymakamı ve Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürüne projeyi anlattılar.
İlk olarak Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu’nu ziyaret eden okul müdürü ve öğrenciler proje hakkında bilgi verdi. Kaymakam Babahanoğlu ise, “Sağlık Meslek Lisesinde okumak ayrı bir güzellik. Bunun yanı sıra ülkemizin sağladığı imkanlarla yurtdışına gidip sizin gibi orada ki tecrübelerden faydalanmak. Oradaki sağlık sistemini görmek için sizlerde Portekiz’e gidiyorsunuz. Dün bizim Hasan Akbudak Meslek Lisemizde bir aylığına Almanya’ya gidiyor. Onlar da kendi alanlarındaki deneyimleri görmek, Avrupa’daki uygulamaları izlemek ve stajlarını yapmak üzere gidiyorlar. Siz de sağlık alanında gidiyorsunuz”dedi.
Ardından Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdür Cemal Kalay’ı ziyaret eden öğrenci heyeti ve Okul Müdürü Vehbi Bulurer, ERASMUS projesini anlatarak “2014 - 2015 eğitim öğretim yılı Erasmus projesi çerçevesinde öğrencilerimizi yurt dışında hemşirelik stajı altında bu Pazar günün Portekiz’e gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeşilyurt Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay ise, bu projenin önemli olduğuna değinerek, “Kendi ülkemizle, oradaki eğitimi kıyaslarsak geleceksiniz. Ben şuna inanıyorum ki, buradaki öğrencilerimizin ne kadar daha iyi olacağını kabullenerek geleceğinize inanıyorum”şeklinde konuştu.