Mamak Belediyesi, otizmle ilgili farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin toplum içerisinde yaşadıkları sorunları konuşmak amacıyla Tenzile Erdoğan Aile Merkezi ve Bilgi Evi’nde seminer düzenledi.
Mamak Belediyesi Bilgi Evi öğrencilerinin velilerine yönelik gerçekleştirilen seminer, Mamak Toplum Sağlığı Merkezi hemşireleri Emine Akpınar ve Belma Ergül tarafından verildi. Yoğun ilgi gören seminerde otizm hakkında yanlış bilinenler ve otizm slayt eşliğinde anlatıldı. Dünyaya gelen çocukların dış dünya ile iletişim kurmak yerine kendileriyle iletişim kurmayı seçtiklerini, doğru eğitim programları ile bu çocukların uyum sağlayabildiğini belirten hemşire Akpınar, önemli tavsiyelerde bulundu.
Velilerin sorularını yanıtlayan sağlık çalışanları, otizmli çocukların eğitimi sırasında sosyalleşmelerini önleyecek telefon, tablet ve televizyon gibi aletlerin eğitim amaçlı kullanılmadıkları takdirde kaldırılmasını önerdiler. Otizmin belirtileri, erken tanının önemi, otizmli bireylerin eğitimi, otizmli bireye sahip ailelerin yapması gerekenler konusunda da veliler bilgilendirildi.