Özel Bahçelievler İhlas Fen Lisesi öğrencileri, arkadaşları Ümmügülsüm Kul’un ortaya koyduğu fikre destek vererek, “Sen de Elini Uzat” başlıklı sosyal sorumluluk projesiyle Düzce’de bulunan Gümüşpınar Mehmetçik İlkokulu için yardım kampanyası düzenlediler.
Projede yer almak üzere elliden fazla öğrenci başvurdu. Seçilen 25 öğrenci, "Marmara Üniversitesi Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü" gönüllülerinden yedi üniversite öğrenciyle birlikte Düzce Gümüşpınar Mehmetçik İlkokulu’na gittiler. İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü öğrencileri tarafından biriktirilen binden fazla kitabı ve pek çok sayıdaki oyuncak kolisini oradaki arkadaşlarıyla paylaştılar. Sanat, Müzikli Oyunlar, Drama, Kendime Yolculuk, Göremediğimiz Canavarlar, Çocuk Edebiyatı, Origami gibi birçok etkinlikle kardeşleriyle keyifli zaman geçirdiler ve birlikte halay çekip horon teptiler.
İhlas Fen Lisesi öğrencilerinden Ümmügülsüm Kul’un ortaya koyduğu fikirle oluşturulan proje, Marmara Üniversitesi Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü ile ortaklaşa hazırlandı. Projenin mimarı Kul, okuldaki arkadaşlarının projeye büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Arkadaşlarına teşekkür eden Kul, bu proje sayesinde farklı eğitim ortamları gördüklerini ve başka bölgelerdeki arkadaşları ile tanışıp paylaşımda bulunmalarının kendisine ve arkadaşlarına önemli sosyal kazanımlar sağladığını ifade etti.