MANİSA'nın Alaşehir İlçesi Ilgınköy Mahallesi sakinleri, mahalle camisi üzerindeki yuvalarından düşen 2 leylek yavrusunu sahiplendi. Leylekleri elleriyle besleyen hayvanseverler, uçmaya başlayınca doğal yaşam alanlarına bırakacak.
Alaşehir Ilgınköy Mahalle camisinin tepesindeki yuvasından düşen iki leylek yavrusu, hayvanseverler tarafından koruma altına alındı. Kedi ve köpeklerin zarar vermemesi için mahalle muhtarlığının terasında bakılan leylekler tavuk kanadı, et ve balıkla besleniyor. Mahalle sakinlerinden 81 yaşındaki Ahmet Köseoğlu, yavrunun yuvadan düştüğünü görünce itfaiyeye haber verdiklerini, ekipler tarafından yuvaya bırakılan leyleklerin yeniden düştüğünü söyledi.
Caminin üzerindeki sac kaplama nedeniyle yavruların kayarak düştüğünü dile getiren Köseoğlu, "Yavru yuvada durmayarak düşünce beslemeye başladık. 15 gün sonra diğer yavru da yere düştü. Son günlerde annesi de gelmez oldu. Büyüyen leylekler, uçabilecek duruma geldikleri zaman doğal yaşamlarına bırakacağız" dedi.
Alaşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekimlerin sağlık taramasından geçirdiği leylek yavruları, yaklaşık 40, 45 gün sonra uçabilecek. Hayvanların doğa ile uyum sorunu yaşamaları halinde hayvanat bahçelerine teslim edilebileceği bildirildi.

FOTOĞRAF