Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli’de kendisine camdan el sallayan ailenin evine misafir oldu. Davutoğlu, aile ile çay içip sohbet ettikten sonra Kocaeli’den ayrıldı.
Kocaeli’de partisinin il kongresine katıldıktan sonra Kocaeli Valiliğini ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’ndan ilin son durumu hakkında bilgi aldı. Valilikten ayrılan Davutoğlu, daha sonra yürüyerek Yenicuma Camiine geçti. Burada Akşam namazını kıldı.
Bu arada cami bahçesinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu bir kız çocuğunu sevdi. Küçük kızın tek çocuk olduğunu öğrenen Bakan Müezzinoğlu, kardeşleri olan çocukların özgüvenlerinin daha fazla olduğu belirterek, Ayşe Zeynep isimli kız çocuğuna dönerek “kardeş istiyor musun” diye sordu.
Cami çıkışında vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Başbakan Davutoğlu, valiliğe gelirken kendisini balkondan el sallayarak evlerine davet eden Kenan ve Emine Öztok çiftinin evlerine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirildi. Bakanlar Ayşenur İslam, Fikri Işık ile birlikte aileyi evinde ziyaret ederek çaylarını içen Başbakan Davutoğlu, yaklaşık yarım saat kaldığı evden İstanbul’a gitmek üzere ayrıldı.
Başbakan Davutoğlu’nun ziyareti ile büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Öztok ailesi onure olduklarını belirtiler. Başbakan’a çay ikram ettiklerini belirten Emine Öztok, “Balkondan el salladık, alkışladık. Korumalarını gönderdi kimliğimizi soruşturdu misafir gelmek istediğini iletti. Bizde çok mutlu olduk. Alkışlayınca dikkat etti el salladı. Çoluk çocuk kaç kişiyiz nereli olduğumuzu sordu. Ailemiz hakkında bilgi aldı. Çok hoş bir sohbetti. Rüyamda görsem inanmam. Tabii ki gönül bağımız var, bizde onurlandık. Çay ikram ettik. İnşallah iyi ağırlamışızdır. Halka birebir inebiliyorlar. Cumhurbaşkanımızda öyleydi. Hiç beklemediğimiz bir ziyaretti. Büyük bir onure olduk” dedi.
Kenan Öztok ise Başbakan Davutoğlu’nun teşriflerinden dolayı çok memnun kaldıklarını söyledi.