Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, görevdeki 16. ayında 18. çocuk parkını hizmete açtı.
Pınar Mahallesi’nde bin 789 metrekare alan üzerine inşa edilen çocuk ve dinlenme parkının açılışına katılan Başkan Karalar’a Mahalle Muhtarı Saniye Çelik ve mahalleli büyük ilgi ve sevgi gösterdi.
Pınar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk ve dinlenme parkının açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Yapımını tamamladığımız bu parkın açılışı nedeniyle halkımız bir araya gelmiş dediler bende kalktım sizlerin ayağına geldim. E halkın başkanı halkın arasında olacak elbette. Biz sizlere hizmet etmekten çok mutluyuz. Sizler ne zaman memnun oluyorsanız biz o zaman mutlu oluyoruz. Sizlerin mutluluğunu görünce biz ancak o zaman sevinçli oluyoruz buna inanın” dedi.
Park açılışına katılan ve mahallelerine yapılan hizmetler nedeniyle kendisine teşekkür eden vatandaşlara hitaben konuşan Karalar, “Biz size hizmet etmeye geldik. Belediyenin bir kuruşunu bile boşa harcatmamaya geldik. Haram para yememeye, yedirmemeye geldik. Çünkü sizin paranızı kullanırken elimiz vicdanımızda. Yüce Allah bize yardım ediyor önceki dönemlerden beş kat daha fazla çalışıyoruz” dedi.
“BU PARKIN İNŞAASINDA YÜZDE 40 TASARRUF YAPTIK”
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, geçmiş dönemlerde yapılan çalışmaların maliyetleriyle kendi döneminde yapılan işlerin maliyet karşılaştırmalarını yaparken dikkat çekici bir örnek verdi. Açılışı yapılan parkın inşası için firmalardan teklif toplandığını belirten Karalar, “Gördük ki verilen rakamlar bizim planladığımızın üzerinde. Peki, biz ne yaptık? Parkı kendi bünyemizdeki Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki görevli arkadaşlarımız eliyle inşa ettik. Firmaların bizlere önerdiği paradan yüzde 60 daha az maliyetle bu parkı inşa edip sizlerin hizmetine sunduk. Yalnızca bu parkta yüzde 40 tasarruf sağlamış olduk. Bu örnekten yola çıkarak şunu da ifade edeyim ki bizim çalışmalarımızdaki maliyetlerde eskiye oranla yüzde 25, 30 kimi zaman 40 oranında tasarruf sağlıyoruz. Böyle yapınca sizlerin parası bereketleniyor. Sizlere hizmet için belediyenin parasını harcıyoruz harcıyoruz para bitmiyor” şeklinde konuştu.
Pınar Mahalle Muhtarı Saniye Çelik, park açılış töreninde yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a teşekkür etti. Çelik, “Başkanımız hem halkın hem muhtarın sözünü dinliyor, taleplerimizi yerine getiriyor. Başkanımız her türlü saygıyı hak ediyor. Onun için büyük bir alkış istiyorum. Zeydan Karalar başkanım büyük emek harcıyor mahallemiz için. Tüm ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.