Eskişehir’de bakkal dükkanı işleten bir vatandaş, kendi imkanlarıyla yaptığı bir kutu içinde biriktirdiği ekmeklerle sokak hayvanlarını besliyor.
İstiklal mahallesinde bakkal dükkanı bulunan Faruk Çatalkaya, üzerine ’Bayat ekmek toplama kutusu’ yazdığı karton koliden bir kutu oluşturdu. Bakkal müşterileri ve çevrede yaşayan vatandaşlar, evlerindeki bayat ekmekleri getirip bu kutuya koyuyor, duyarlı işletmeci de bunlarla sokak hayvanlarını besliyor.
Yaptığı çalışma ile çevresinde de takdir toplayan Çatalkaya, insanlarda sosyal duyarlılığın artması gerektiğini ifade ederek herkesin bu konuda bir vazife üstlenmesi gerektiğini belirtti. Kendi imkanı ile yaptığı kutuyu vatandaşların ilgiyle karşıladıklarını ifade eden Çatalkaya, “Başlattığımız uygulamanın adı sosyal duyarlılık projesi. İnsanlarda sosyal duyarlılığın artması gerektiğini düşünüyoruz. Biz burada kendi dükkanımızın önünde atık ve bayat ekmekleri toplamak için kartondan kutu yaptık. İnsanlar bayata çıkmış ve küflenmiş ekmekleri çöpe atacaklarına buraya getiriyorlar. Mahalle sakinlerimizde de böyle bir duyarlılık olduğunu fark ettik. Bizler kutuda biriken ekmeklerini sokak hayvanları için biriktiriyoruz. Amacımız, bir parça ekmeğin dahi çöpe atılıp ziyan olmaması. Mücadelemiz israfı, yani ziyanı önlemek. Bu konuda da başardığımıza inanıyoruz. Yaklaşık 2-3 aydan beri bu projeyi uyguluyoruz. Mahalle halkımız da sağ olsun duyarlılık gösterip bayat ekmeklerini buraya atıyorlar” şeklinde konuştu.