Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak projesi olan “Gençlik Kutlu Doğumla Buluşuyor” programı Erzurum’da yapıldı. Eşref Ziya Terzi’nin seslendirdiği ezgilerle unutulmaz bir gece yaşatırken, tribünleri dolduran davetlileri ve gençleri coşturdu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği ve Erzurum GHSİM ile İl Müftülüğü ’nün ev sahipliğini yaptığı “Gençlik Kutlu Doğumla Buluşuyor” adlı program dün akşam Kazım Karabekir Spor Salonu’nda yapıldı. Tribünlerin davetliler ve gençler tarafından doldurulduğu etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kutlu Doğum Haftası ile ilgili konuşmalar yapıldı. Programın açılış konuşmasını Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil yaptı, Taşkesenligil, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğum yıldönümünün; tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi istedi.
Taşkesenligil, “Bugün bizleri bu güzel ortamda burada buluşturan neden, kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı sevgililer sevgilisine, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir. Bundan tam 1441 yıl önce insanlık Cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülürdü. Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabiî ki alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’di.Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. O hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır” dedi.
PEYGAMBERİN ÖZÜ SÖZÜ BİRDİ
Özü sözü bir olan peygamberimizin kendisi için istediğini ümmeti için istediğine işaret eden Taşkesenligil, " Peygamberimiz, “Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz” demiştir. Sevgili Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biri de yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir. İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. Hayatın gayesinin, yaratılışın mânâsının silindiği, yok olduğu, her şeyin mânâsız görüldüğü bir ortamda başıboşluk ve hüzün girdaplarında boğulmaya yüz tutmuş 21. yy. insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ancak ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. İşte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bugün; artık Ruhlar bir şey bekliyor, maneviyata aç gönüllerimiz, her şeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen, ruh ve mânâ kökleri sağlam; fıtratlarındaki saflığı, temizliği barındıran insanoğlu, er ya da geç dönüp dolaşıp O’nun şefkat ve merhamet ikliminde buluşmalı, yeni bir dirilişe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi, barışı getirmelidir diye düşünüyorum. İnşallah O’nu anmak için tertiplediğimiz bu program; okyanusta damla misali de olsa kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına, Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve O’nun bize öğrettiği İslamî prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksederek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olur ”dedi.
PEYGAMBERİMİZ GENÇLERİN ENERJİSİNDEN FAYDALANIRDI
Erzurum İl Müftü Vekili Celal Büyük, programda yaptığı konuşmada, Hz. Peygamberin (ASM)İslam Toplumu’nun şekillenmesinde İslami Değerlerin yaşanmasında ve yayılmasında gençlere büyük görevler verdiğinin altını çizdi. Büyük, “ Onların cesaret ve enerjilerinden gereği gibi yararlanmak için, her şeyden önce gençlerin, kendine güvenli, sağlam bir kişilik geliştirmelerine imkan sağlamasının önemini çok iyi biliyordu, Peygamberimiz, sorumluluk gerektiren en yüksek görevlere hazırlanmalarını, gençliğin tabii hakkı ve toplum yararının bir gereği olarak görüyordu. Bundan dolayı gençlere özel ilgi gösteriyor ve onları sürekli olarak teşvik ediyordu. Hz. Peygamber (ASM) gençlerin ilim alanında yetişmesinde büyük önem vermiştir zeka ve kabiliyetine güvendiği gönçlerin ilimde uzmanlaşmaları için bütün engelleri kaldırmış, başkalarına göstermediği müsamahayı gençlere göstermiştir ”dedi.
TERZİ EZİLERİ İLE TRİBÜRNLERİ BÜYÜLEDİ
“Dünya bize biz birbirimize emanetiz” sloganı ile yola çıkılan programda sahne alan Eşref Ziya Terzi bir konser verdi. Birbirinden güzel ezgileri seslendiren sempatik sanatçı, tribünlerden alkış alırken, hareketli ezgileri ile de gençleri coşturdu. Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, GHSİM Spor Şube Müdürü Güngör Şenses, İl Müftü Vekili Celal Büyük, Hüseyin Avni Ulaş Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Akın ile diğer davetliler ve vatandaşlar katıldı.