Çanakkale Zaferinin 100’üncü yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Tepebaşı Belediyesi’nde ‘Çanakkale Zaferi’ sergisi açıldı.
Tepebaşı Belediyesi Hizmet Binasında açılan sergide Çanakkale Zaferinde kullanılan 300’ün üzerinde eser sergilendi. Savaşta kullanılan matara, bıçak, toplar gibi birçok tarihi eser vatandaşlar ile buluşturuldu. Eskişehir’den Çanakkale’ye giden askerlerin de isimlerinin yer aldığı salonda savaş alanından kesitler oluşturuldu. İlginin yoğun olduğu sergi salonunda katılımcılar, ellerindeki telefonlarla tarihi savaşı fotoğraflandırdılar.
Koleksiyoner Ayhan Oskaylar sergiyle ilgili yaptığı açıklamada, Çanakkale eserlerini zaman zaman müzayedelerden, antikacılardan ve hurdacılardan aldığını söyledi. Oskaylar, “Bunların hepsi Çanakkale’ye ait ürünler, o dönemi yansıtan ürünler. Bir koleksiyoner olarak bütün her şeyi topladım. Şarapnel parçalarından boş mermi kovanlardan, şarjörlerden kasatura parçalarına kadar hepsini topladım. Amacımız o dönemi bizden sonrakilere bırakabilmek. Bizden sonraki çocuklara bunu bir nebze olsun anlatabilirsek ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Oskaylar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın Çanakkale hassasiyetini bildiğini ve sergi fikrini kendisine sunduğunda tereddüt etmeden kabul ettiğini belirtti ve kendilerinin de bir nebze katkıda bulunduklarını söyledi.
Öte yandan Çanakkale Zaferi sergisi 24 Nisan’a kadar Tepebaşı Belediyesi Hizmet Salonunda sergileneceği de bildirildi.