Adana Barosu, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Adana Barosu 5 Ocak Kurtuluş Kupası Spor Oyunları” kapsamında Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Türkiye genelinde 16 baronun futbol, basketbol ve tenis alanlarında ter dökeceği ’3. Adana Barosu 5 Ocak Kurtuluş Kupası Spor Oyunları’ turnuvası, bugün başlıyor. Adana Barosu ve sporcular, etkinlik kapsamında Atatürk Parkı’nda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
TURNUVA 4 GÜN SÜRECEK
Adana’nın Fransız işgalinden kurtuluşu sebebiyle turnuvada ’5 Ocak’ vurgusunun yapıldığını anlatan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, etkinliğin barolar arasındaki kardeşliği ve birlikteliği güçlendirirken meslek içi dayanışmaya ve Adana’nın tanıtımına katkı sunacağını belirtti. Turnuvaya katılımın her yıl arttığına dikkat çeken Çıtırık, turnuvanın 4 gün süreceğini söyledi.
“Önemli olan turnuvanın kurumsallaşmasıydı” diyen Çıtırık, şöyle devam etti:
"Bu yıl turnuvanın üçüncüsünü gerçekleştirip her yıl katılımcı baro sayısının artması da bunun göstergelerinden biri olmuştur. Aslolan mesleki faaliyetler içerisinde bunalan meslektaşlarımızın biraz daha rahatlayabilmeleri, sporla birlikte kaynaşma, birbirimizi tanıyabilme, sadece mesleki konularda değil; çeşitli konularda da avukatların tiyatro gibi kültürel alanlarda da bişiler yapabileceğini ortaya koymaktır. Bu anlamda turnuvanın üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz.”