Van’ın Edremit ilçesinde bulunan Türk Telekom Fen Lisesi öğrencileri, bu yıl 46’cısı düzenlenen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’na damga vurdu.
Türk Telekom Fen Lisesi öğrencilerinin biyoloji ve edebiyat alanlarında bölge birincisi olması ilçede sevinçle karşılandı. Biyoloji Öğretmeni Dr. İsmail Işık’ın danışmanlığında Hicran Diri ve Mehdi Özeller adlı öğrenciler tarafından hazırlanan “Belirli Dozlarda Demir ve Mangan İçeren Topraklarda Yetişen Mısır Bitkisinde Görülen Bazı Morfolojik ve Fizyolojik Değişiklikler” konulu proje ile Edebiyat Öğretmeni Kadri Erdem danışmanlığında Mücahid Arvaz ve Ferhat Deniz adlı öğrenciler tarafından hazırlanan “Türkiye Türkçesinde Sapmalar: Van Örneği” projesi bölge birincisi seçilerek mayıs ayında Ankara’da yapılacak olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.
Van Türk Telekom Fen Lisesi Müdürü Hamza Kardaş, okul olarak proje çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getirdi. Kardaş, bölge birincisi olan öğrenci ve öğretmenleri kutlayarak Türkiye finalinde de derece beklediklerini belirtti.