Adana’da, çölyak hastalarına yardımcı olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Maide Yılmaz’ın kurucu başkanlığında ‘Adana Çölyak İle Yaşam Derneği’ kuruldu.
Kentte yaşayan çölyak hastalarına yardımcı olmak, farkındalık oluşturmak amacıyla Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi Kışla Caddesi 4050 Sokak No 88 adresinde kurulan Adana Çölyak İle Yaşam Derneği’nin kurucu başkanlığını yürüten Maide Yılmaz, bu hastaların tüketeceği gıda maddelerini ülkenin birçok il ve ilçe belediyelerinin karşılamaya çalıştığını kaydederek yerel yönetimlerden destek istedi.
Gaziantep, İstanbul, Diyarbakır ve daha birçok belediyenin koliler hazırlayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını dile getiren Yılmaz, “Ancak metropol kentlerden olan Adanamız’da böyle bir durum söz konusu değil. İstanbul’dan, Ankara’dan, Adana’daki bazı hastalara gıda kolileri gönderiliyor. Neden kentimizdeki belediyeler bu duyarlılığı göstermiyor anlayabilmiş değilim. Bu hasta çocukların gerçekten bu yardımlara ihtiyaçları var. Adana Büyükşehir Belediyemiz’den, Seyhan, Yüreğir, Çukurova, kısaca bütün belediyelerimizden bu konuya duyarlı yaklaşarak ailelere yardımcı olmalarını rica ediyorum. Onlar da kentimizin çocukları. Onların da gerçekten bu yardımlara ihtiyaçları var. Zengin hastalığı bu hastalık. Maddi olanağı olmayanlar maalesef çocuklarının ihtiyaçlarını gideremiyorlar. Gelin elbirliği ile bu çocukları yaşatalım” diye konuştu.
Ülkede her 100 kişiden 1’inde görülen, az ve zor tanı alan, yaşam boyu süren bir sağlık sorunu olan çölyak hastalarının gereksinimlerini ve yaşam kalitelerini artırmak istediklerini anlatan Yılmaz, çölyak hastalığı konusunda toplumu bilinçlendirmek için çalışmalar yapacaklarını bildirdi. Bir süre önce kurulan dernek faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz yurtiçi ve yurtdışındaki çölyakla ilgili tıbbi gelişmeleri izlemek, konuyla ilgili fuar ve kongrelere katılmak, yerli gıda üreticileri ile ambalaj ve üretim konusunda Çölyaklıların hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapmak istediklerini belirtti.
Kurucu Başkanlığı’nı Maide Yılmaz’ın üstlendiği Adana Çölyak İle Yaşam Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri Şefika Emengen, Recep Nur, Birdal Taşdan, Fikret Tekin, Ayşe İlerisoy, Burhanettin Çinçik, Şükran Doğru ve Derya Taşdan’dan oluştu.