Belçika’da yıllardır uçak restoranda garson olarak çalışan Yavuz Kılıç ve ortağı Kahraman Yıldız, memleketi Kayseri’de de uçak restoran açmak için kolları sıvadı. İstanbul’dan aldıkları Aırbus A 300 tipi uçağı parçalar halinde 6 TIR’la Kayseri’ye getiren ortaklar, yapımı 1 milyon euro tutan uçak restoran açacak.
Kayseri’de uzun yıllar Belçika’da uçak restoranda garson olarak çalışan 32 yaşındaki Yavuz Kılıç ile ortağı 34 yaşındaki Kahraman Yıldız, Kayseri’de bir ilke imza atıyor. İstanbul Atatürk Havaalanı’ndan aldıkları Aırbus A 300 tipi uçağı alıp, parçalar halinde 6 TIR’la 4 günde Kayseri’ye getiren iki kafadar, Talas ilçesinde satın aldıkları arsa üzerine uçak restoran açacak. Yapımı 1 milyon euro tutan projede, 300 kişilik uçak restoran açmayı hedefleyen ortaklar, 90 tonluk uçağın restorana dönüştürülmesi için gece gündüz çalışıyor. 2 mühendis ve 2 işçinin çalıştığı proje, Nisan ayında hizmete açılacak.
Yurtdışında böyle bir projede faaliyet gösterdiklerini söyleyen Kahraman Yıldız, "Ortağım o projenin içerisinde 8 sene çalıştı. Biz orada çalışırken de Türkiye’ye yatırım yapmayı planladık. Böyle bir projeyi neden Türkiye’de uygulamayalım dedik. Geçen sene bu uçağı Atatürk Hava Limanı’ndan satın aldık. Uçağın arsası bulunana kadar 10 ay bekledik. Arsa işi çözülünce uçağı getirdik. İki hafta oluyor. Uçağımızın modeli Airbus A 300’dür. Uçağımız lokanta olacaktır. Uçağın içinde 200 kişilik alan toplam 220 metrekarelik bir alan vardır. Kanatlarda 50 kişilik teras olacaktır" dedi.
Proje tamamlandıktan sonra toplam 300 kişiye hizmet vereceklerini söyleyen Yıldız, "Bu uçak İstanbul’dan 6 TIR’la geldi. 4 gün yolculuk sürdü. Uçağın montajını Türk mühendisler yapmaktadır. Montaj için İstanbul’dan geldiler. Bir buçuk ay montajı sürmektedir. Montaj bittikten ve her şey tamamlandıktan sonra Türk mutfağı, yöresel yemekler, Fransız yemekleri, İtalyan yemekleri, tatlılar olacaktır. Lokantamız alkolsüz olacaktır ve kokteyl çeşitleri bulunacaktır. İsteyenler yemek yiyecekler isteyenler kahvelerini içecekler. Maliyeti 1 milyon Euro’yu bulmaktadır. 70 araçlık otopark alanı olacaktır" ifadelerini kullandı.