Ödemiş Belediye Başkanlığı bünyesinde Kriz Masası oluşturulduğunu belirten Belediye Başkanı A. Mahmut Badem, ilçe sınırları içinde yaşayan hiçbir vatandaşın mağdur olmayacağını belirtti.
Soğuk hava koşulları ülkemizi etkisi altına alırken, Ödemiş merkez ve dağlarında da kar etkisini göstermekte. Yağışın yoğun olduğu bölgelerde yollar kar nedeniyle kapandı. Ödemiş Belediye ekipleri 7 ayrı grup olarak çalışıyor. Ödemiş’in her köşesinde yaşayan vatandaşlara hizmeti en iyi şekilde ulaştırmaya çalışan Ödemiş Belediyesi, Kriz Masası oluşturdu.
Vatandaşların 24 saat boyunca rahatlıkla ulaşabileceği Kriz Masası; soğuk hava nedeniyle oluşabilecek yol kapanması, buzlanma, şiddetli yağmurlarda sel ve su baskını gibi doğa olaylarıyla mücadele etmek, sokakta kaldığı tespit edilen vatandaşların temel hizmetlerini karşılamak üzere hizmet verecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Badem, “Bu soğuk hava koşullarında da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya, yanında olmaya çalışıyoruz. Kar yağışı nedeniyle dağlık bölgelerde ulaşım yolları kapandı. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için belediye ekiplerimiz 4 gündür 7 farklı bölgede hizmet veriyor. Yollarda tuzlama çalışmaları yapılıyor. Yolda kalanlara ya da hastası olanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız her türlü sıkıntılarını Kriz Masamıza bildirebilirler” dedi.
Kriz Masası aynı zamanda Ödemiş merkeze eğitim amaçlı gelen öğrencilerin olumsuz hava koşulları nedeniyle evlerine geri dönememesi durumunda da yardım edecektir. Öğrenciler, belediye tarafından misafir ederek, ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Kriz Masası’nda Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Akgün, Fen İşleri Müdürü Mehmet Urtimur ve Kırsal Hizmetler Müdürü Şerif Şen görevlendirilirken, 0232544 11 99 numaralı telefon 24 saat boyunca hizmet vermekte. Kar ve buzlanmadan dolayı 7 ayrı bölgede çalışan ekiplerin güzergahları ise şöyle:
1. Grup, Bülbüller-Tekbıçak-Veliler-Süleymanlar-Kerpiçli-Kızılca,
2. Grup, Bebekler-Tosunlar-Suçıktı-Çamyayla-Horzum-Başova
3. Grup, Çağlayan-Subatan-Artıcak-Çobanlar
4.Grup, İncepınar-Gölcük-Boğaz
5. Grup, Tekke-Bozdağ
6. Grup, Hacıhasan-Kemer-Yılanlı
7. Grup, Hamamköy-Demirdere-Güney
Öte yandan, Çayır Mahallesi’ndeki bir hastaya da Ödemiş Belediyesi ekipleri yardım etti. Ödemiş merkeze 45 kilometre uzaklıkta bulunan şeker hastası Hatice Akbulut, rahatsızlığı nedeniyle muhtar Habip Tunçbilek’ten yardım istedi. Muhtar, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’i aradı. Başkan Badem, Çayırlı Mahallesi’ne giden Hamamköy-Demirdere-Güney güzergahında yol açma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, hastayı farklı bir ekiple Ödemiş Devlet Hastanesi’ne ulaştırdı. Ayrıca Veliler Mahallesi’ndeki üç hasta da Ödemiş Belediyesi ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.