Batman Milli Eğitim Müdürlüğü ile Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) arasında imzalanan protokol gereği, ÖRAV uzmanları tarafından, ’Eğitim yöneticisi ve geliştirme programı’ kapsamında, 70 okul müdürüne hizmet içi eğitim verilmeye başlandı.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Batman merkez Anadolu Lisesi’nde başlayan ’Eğitim yöneticisi ve geliştirme programı’ hizmet içi eğitim seminerini ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, hizmet içi eğitimlerle idareciler arasında kaynaşma sağlandığına dikkat çekti.
Bu eğitimde her şeyden önce bir paylaşımın söz konusu olduğunu ifade eden Çelik, "Bugüne kadar 6 eğitim çalışması yaptık, yapmaya devam edeceğiz. İdareciler olarak zaman, zaman sorunlar karşısında zorlanıyor olabiliriz, ancak tüm bunlara rağmen kendimizi geliştirerek, bu sorunları farklı bakışlarla çözebiliriz. Okulumuzdaki yönetim anlayışı, duruşu ve iletişim tarzımız, hepsi bu eğitimlerden belirli derecede etkilenecek. Milli Eğitim Camiası olarak, hep birlikte güzel başarılara imza atacağız, müthiş bir enerji ve istek var. Çok güzel başarılar ortaya çıkıyor. Tüm bu başarıların yanında aldığımız eğitimlerle ve yaptığımız çalışmalarla, biz camiamızı tanımak, araştırmalar yapmak istiyoruz. Bu çalışmaları kör düğüşü yapmıyoruz, önümüzü görmek istiyoruz. Bilinçli ve bilimsel çalışıyoruz, ancak sağlıklı verilere ve çözüme bu şekilde ulaşabiliriz. Milli eğitim idaresi olarak, her zaman her yere ulaşamayabiliriz, ancak siz okul idarecileri olarak hep oradasınız ve bu büyük camianın birer temsilcisisiniz, hedeflediğimiz başarıyı hep birlikte yakalayacağız" dedi.
Toplam 100 saat sürecek olan ’Eğitim yöneticisi ve geliştirme programı’ eğitiminin 64 saati yüz yüze, 36 saati ise uzaktan öğrenme modeliyle 4 haftada tamamlanacak.