Düzce Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, eksi 10 derecede yabani hayvanlara yem verdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan yaban hayvanlarını unutmayan Düzce Doğal hayataı koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, 1 buçuk metreyi bulan karda kuşlar için doğaya yem bıraktı.
Yoğun kar yağışı, yaban hayatı da karda olumsuz etkilendi. Kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yabani hayvanlar için Düzce Doğal Hayat Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri soğuk nedeniyle buz tutan Efteni Gölü’nde yabani hayvanlara yem bıraktı. Eksi 10 derece soğukta 1 buçuk metre karda yaban hayvanlarının aç kalmasını önlemeye çalışan ekipler, yabani kuşlar için buğdayı göle atarak kuşların kar altında beslenmesini sağladı.
Düzce Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Kudal, yaptığı açıklamada, “yoğun kar yağışı nedeniyle vahşi hayvanlar doğada aç kalıyor. Bunu önlemek ve hayvanların aç kalmasının önüne geçmek için kar yağışı olduğu sürece her hafta doğaya 1 ton yem bırakıyoruz. Ayrıca hayvanseverlerin ve duyarlı vatandaşlarında hayvanları unutmamasını istiyoruz” dedi.