Malatya’nın Hekimhan Cevizi ile ilgili yapılan çalışmaların ele alındığı toplantı yapıldı.
Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, “Hekimhan’ı sembolize eden en önemli ürün cevizdir. Bu değerimizi daha yukarılara taşımak için tüm kurumlarımızla beraber elbirliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız bu yıl 30-40 bin çöğürü aşılayarak Hekimhan cevizimizi yetişebileceği yerlere göndererek tanıtmaktır. Bunun hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza ve yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi ise, “Malatya’da farklı ilçelerde yetiştirilen kalite ve aroma olarak üst düzeyde olan meyvelerimiz yetişiyor. Yeşilyurt için kiraz, Arapgir için üzüm, Doğanşehir için elma neyse Hekimhan için ceviz odur. Hekimhan cevizini tescillendirme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Bu değerimizi tüm Türkiye’ye tanıtmak için ilgili bütün kurumlar organize şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah bunda başarıya ulaşacağımıza eminim” ifadelerini kullandı.
Daha sonra toplantıya katılan tüm kurum ve kuruluş temsilcileri yaptıkları çalışmaları anlatarak, bundan sonra yapılması gerekenler konusunda fikir alış-verişinde bulundular.
Toplantıya, Hekimhan Kaymakamı Mesut Çoban, Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, İnönü Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bayram Murat Asma, Kayısı Araştırma İstasyonu Müdür Vekili Sinan Çolak, Hekimhan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Doğu Kılıçaslan, Hekimhan Ziraat Odası Başkanı Hacı Parmaksız ile teknik personel katıldı.