UĞUR DEMİRKIRDI - İSTANBUL

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Kartal, son haftaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, Çok istedik kazanmayı, oyuncular çok hırslıydılar, olmadı, kazanamadık. Rakibimizi de iyi mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. İkinci yarıdaki mücadeleden dolayı oyuncularımı da tebrik ediyorum. Bazen çok istersiniz olmaz. Bugün o maçlardan birisiydi. Rakibimizin 3 puan gerisindeyiz. Kalan 3 maçta en iyi şekilde kazanıp sonuna kadar bu yarışı sürdüreceğiz dedi.

Şampiyonluk şansını ve devre arasında kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın soyunma odasına inerek oyunculara kızdığı yönündeki haberlerle ilgili soruyu cevaplayan Kartal, Futbolda her şey olabiliyor. Rakibimizden averaj olarak da üstün durumdayız. Matematiksel olarak şansımız devam ettiği sürece bunu sonuna kadar sürdüreceğiz, teslim olmayacağız. Başkanımızın, öyle bir şeylerle ilgili söylemlere ben katılmıyorum. Sadece gelip oyuncuları biraz motive etti. Hepsi bu yani ifadelerini kullandı.

Son haftalarda şampiyonluk yarışındaki üç kulübün oyuncularının yaşadığı stresin maçlarda net bir şekilde göründüğünü belirten Kartal, Bu akşam da sanıyorum birazcık kazanma hırsı ve arzudan dolayı ikinci yarı bazı oyuncularımız yerlerini kaybetmiş olabilir diye konuştu.

Maçın hakemi Mete Kalkavan konusundaki soru üzerine de Kartal, Çok fazla söylenecek bir şey yok. İkinci yarı kazanmayı hak eden taraf bizdik. İlk devre hak edecek bir oyunumuz yoktu. Sadece golü bulamadık. Hakemle ilgili çok fazla bir şey konuşmak istemiyorum. Diego'nun penaltı pozisyonunda net bir şey olmadığı söylendi dedi.

SUAT ALTIN İNŞAAT KAYSERİ ERCİYESSPOR CEPHESİ

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Sorumlusu Hamit Cihan ise, Gücümüz kendi içimizde yatan arzularda saklı. Müsabaka esnasında arzularımızı açığa çıkarttığımız zaman çok rahatlıkla 3 puan alacağımıza inanıyorduk. Maç da böyle bitiyordu aslında. Buna bir kişi sebep oldu, o da hakem. Çok üzülerek söylüyorum. Hakem sebep oldu dedi.

Fatih Tekke döneminde geride kalan süreçte takımın performansını iyi yerlere getirdiklerini aktaran Cihan, her gün ilerleyen bir performans ortaya koyduklarını ifade etti.

Hamit Cihan, takımı Süper Lig'de tutmak istediklerini vurgulayarak, Doğada şöyle bir söz vardır. Damla, damla olmadan damlamaz. Yani bir şeyleri üretebilmek için bir sürece ihtiyaç var. Bu doğanın kanunu. Biz elimize geçirdiğimiz bu süreci iyi değerlendirdiğimize inanıyoruz. Matematiksel olarak bitmeyen bu süreci, sonuç olarak iyi değerlendirip kulübümüzü ligde tutmak istiyoruz şeklinde konuştu.

Zoua'nın ofsayt olarak değerlendirilen pozisyonunda yanlış karar verildiğini dile getiren Cihan, Sonuca etki ettiklerinden dolayı hakem arkadaşlar adına da çok üzgünüz ifadelerini kullandı.

Maçta iki topu direkten dönen Oğulcan Çağlayan da hiçbir takımı gözlerinde büyütmediklerini belirterek, Kazanmak için gelmiştik. Bu ligde her takım her takımı yenebilir. İki topum direkten döndü. Zoua'nın son dakika ofsayt mı değil mi Tartışmalı bir pozisyon var. Eğer düşeceksek de biz, böyle mücadele ederek onurumuzla şerefimizle düşeceğiz. Çünkü bize bu yakışır. Elimizden geleni yapıyoruz. Son 3 haftaya girdik. Kalan maçları da kazanırsak, ligi nerede bitireceğimiz Allah'ın takdiri zaten dedi.