Fırat KESKİNKILIÇ / ANKARA, () - TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Vodafone sponsorluğundaki 'eTR Ödülleri' töreninde dereceye giren kuruluşlara ödülleri verildi.

'eTR Ödülleri' ile devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenmesi ve özendirilmesiyle, bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunulması hedeflenmek amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlenen 'eTürkiye' ödül töreni TBMM Tören Salonunda yapıldı.

Törene TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Esin Güral Algat, TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel ile çok sayıda davetli katıldı. 6 kategoride yarışarak finale kalan 20 kamu ve kurum kuruluşu arasında birinci olan 6 kurum jürinin yaptığı final oylamasının ardından belli oldu.

Bu projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, "Üllkemizin bilgi toplumuna dönüşümünün hızlandırılması amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen 'eTR Ödülleri'nin bu yıl ana destekçisi olmaktan dolayı Vodafone Ailesi adına büyük heyecan ve gurur duyuyoruz. Çünkü kamu ve yerel yönetimlerde örnek uygulamalara dikkat çeken, yenilikçi girişimleri kamuoyuna tanıtaneTR Ödülleri ülkemizin dijital dönüşümünde önemli bir yol gösterici. Ülkemizin kalkınmasında rol oynayacak, vatandaş memnuniyetini, ekonomik verimliliği ve global rekabetçiliğimizi artıracak dijital çözümlerin geliştirilmesi ve desteklenmesine biz de çok önem veriyoruz"dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Esin Güral Algat, bu çalışmaları büyük bir heyecanla bilgi toplumuna katkıda bulunmak üzere sürdürdüklerini belirterek, "Çalışmalarımızın bugün devletin en üst kademeleri tarafından sahiplenilen bir etkinlik olması bizler için gurur vericidir" dedi.

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaş ise, "2 yıldır el ele yürüdüğümüz TÜSİAD'la birlikte verdiğimiz bu ödüller bir özel sektör ve sivil toplum örgütünün devlet nezdindeki tek ödül mekanizmasıdır"dedi.

Konuşmaların ardından jüri oylamasına geçildi. Yapılan oylama sonucu ise şöyle oluştu:

Kamu Kurumlarına Yönelik Kategoriler'de, "Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler" kategorisinde, "Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı

Sigortacılık Genel Müdürlüğü (Mobil Kaza Tespit Tutanağı Uygulaması)"

Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler kategorisinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (Çevrimiçi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetim Sistemi),

Kamudan Kamuya e-Hizmetler kategorisinde "İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı (E-Otoban" projeleri ödül kazandı.

"Yerel Yönetimlere Yönelik Kategoriler"de ise Büyük Ölçekli Belediye Kategorisi'nde, İETT İşletme Genel Müdürlüğü'nün (İnteraktif Yolcu Bilgilendirme Sistemi)

Orta Ölçekli Belediye Kategorisi'nde, "Şahinbey Belediyesi (Açık Veri Portalı),

Küçük Ölçekli Belediye Kategorisi'nde, Seferihisar Belediyesi (Seferikart Uygulaması) projeleri ödüle layık görüldü.

Bu kategorilerin dışında, eDevlet uygulamaları ile örnek olan veya örnek teşkil edebilecek uygulamalardan olanlara verilen "eTR

Yürütme Kurulu Özel Ödülü"ne Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü - (e-Sendika) projesi, Vodafone Özel Ödülü"ne ise İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Müdürlüğü (112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi) layık görüldü.