Mersin’in yeni otogarı MEŞTİ, yarın hizmete giriyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yeni otobüs terminalinin tüm eksiklerinin tamamlandığını belirterek, “yeni otogar, 28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 14.00’te düzenlenecek açılış töreniyle halkımızın hizmetine girecek” dedi.
Başkan Kocamaz, yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Şehirlerarası Terminal İşletmesi’nin (MEŞTİ) yarın hizmete gireceğini bildirdi. Görevi devraldıkları süre içinde yeni otogarı incelediklerini ve bazı eksiklikleri tespit ettiklerini kaydederek, “Bu eksikleri geride kalan süre içerisinde yoğun bir çalışmayla tamamladık. Bugün itibarı ile yeni otobüs terminalimiz her anlamda hizmete hazırdır. 184 dönümlük arazi üzerine kurulu olan yeni otogar, 28 Şubat 2015 Cumartesi günü saat 14.00’te düzenlenecek açılış töreniyle halkımızın hizmetine girecek” ifadelerini kullandı.
Kocamaz, yeni otobüs terminali bünyesinde bin araçlık sivil otopark, otobüs tamir ve bakım atölyesi, köy minibüs terminali, şoför dinlenme odası, engelli yürüyüş alanları, alışveriş merkezleri, restoranlar, kafeler gibi birçok birimin yer aldığını dile getirdi. Ayrıca yurt dışından gelen turistler için 3 dilde 24 saat hizmet verecek olan danışma merkezi bulunduğu bilgisini de veren Kocamaz, şöyle devam etti: “Mevcut otogardan kapasite olarak 3 kat büyük olan yeni otobüs terminalimizde 25 gelen yolcu, 46’da giden yolcu peronu mevcut.”
Yeni otobüs terminali içerisinde yer alan ofis ve dükkanların ihalesini geçtiğimiz ay yaptıklarını hatırlatan Kocamaz, “Otobüs terminali içinde yer alan ofis ve dükkanların işletmesini yıllık 20 milyon lira olmak üzere 3 yıllığına ihale ettik. Daha önceki yıllarda senelik 332 bin lira gibi komik bir paraya kiraya verilen otogardaki işletmeleri, şimdi 62 kat bir fiyata kiraya verdik ve belediyenin kasasına sadece otogar işletmelerinden yıllık 20 milyon lira para girişini garantiledik. Bu para Mersin halkının parasıdır ve Mersin’e yapılacak hizmetler ile projelerde kullanılacaktır” dedi.
Yeni otogarın, bulunduğu konum itibarı ile otoban bağlantısına da çok yakın olduğunu vurgulayan Kocamaz, otobüslerin şehrin içine girmeden, doğrudan otobana gireceklerini, böylece şehir içerisindeki trafiğin biraz daha rahatlayacağını belirtti.
Kocamaz, mevcut otogarın yerine ise belediyeye ait kültür ve sosyal ağırlıklı tesisler kurma projelerinin de hazır olduğunu sözlerine ekledi.