Gölbaşı Belediyesi, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölbaşı Halk Eğitim Merkezi, ilçede eğitim öğretim alanında mesleki, teknik, sosyal, kültürel, sportif kursların açılması için ortak protokol imzaladı.
Gölbaşı Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde imzalanan protokole, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı ve Gölbaşı Halk Eğitim Müdürü Hakan Uçar katıldı.
Programda konuşma yapan Halk Eğitim Müdürü Hakan Uçar, "Protokolümüzün kısaca amacı belediyemiz tarafından ücretsiz olarak halkımıza açılan kursların MEB programları doğrultusunda verilmesidir. Aynı zamanda da eğitim öğretimde bir koordinasyon sağlamak durumundayız. Belediyemizin düzenlediği kurslarda bilgisayar, İngilizce, Rusça gibi kurslarda kurs bitiminde uluslararası geçerliliğe sahip Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi yapmak için burada bulunuyoruz. Bir de halk eğitimin düzenlediği kurslarda kurs yeri sıkıntısı yaşadığımızda Belediye Başkanlığının kültür merkezlerinde kurs merkezi olarak kullanılmasını sağlamak üzere protokolü yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Programda konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, "Gölbaşı Belediyesinin Milli Eğitim ile ilgili tüm çalışmalarda bize destek oldu. Bu desteklerinden dolayı Gölbaşı Belediyemize teşekkür ederiz" dedi.
Programda konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, ise şunları kaydetti:
"Belediye tarafından yapılan binaların boş kalmasının kendisini üzdüğünü belirtti. Bu binaların sadece düğünlerde cenazelerde değil bu binaların sürekli aktif olmasını halka hizmet etmesi gerektiğini söyledi. Gölbaşımızdaki insanlarımıza daha iyi hizmet daha iyi beceri daha iyi iş imkanı sağlamak için birlik beraberlik içinde bu işi yapacağımıza inanıyoruz. Gölbaşı Belediyesi olarak Milli Eğitime katkımız sonsuz onlardan gelen hiçbir talebi boş çevirmedik. Halk eğitimdeki insanların bizim insanlarımız çocuklarında bizim çocuklarımız."
Konuşmaların ardından heyet, Gölbaşı’na hayırlı olması temennisinde bulunarak protokolü imzaladı.