ABD’nin Florida eyaletinde bir öğretmen, öğrencilerin telefonlarıyla uğraşmayıp derse odaklanmaları için okula sinyal bozucu getirdi. Öğrencilerinin iyiliğini isteyen öğretmene 5 gün uzaklaştırma cezası verildi.
Hudson’daki Fivay Lisesi’nde bir fen bilimleri öğretmeni sınıfta jammer kullanırken yakalandı. Dean Liptak isimli öğretmen öğrencilerin telefona değil derse odaklanması için çabaladığını dile getirdi. Olay, Verizon Wireless şirketinin bölgede telefonların çekmediğini fark ederek okula gelmesiyle ortaya çıktı.
Öğrencilerin telefonlarını ellerinden bırakmaları ve derse odaklanmaları amacıyla sinyal bozucuyu kullandığını dile getiren Dean Liptak, cihazın sadece sınıfı etkileyeceğini düşündüğünü söyledi. Liptak ifadesinde yasal olmayan cihazı internet üzerinden aldığını açıkladı. Liptak ayrıca cihazın sadece kötü maksatla kullanıldığında yasal olmadığını bildiğini ekledi. Yasal olmayan bu uygulamayı kullanan öğretmen için okuldan 5 gün uzaklaştırma cezası verildi.
Bölge sözcüsü yaptığı açıklamada, sinyal bozucunun sınıfta bulunmasının öğrencilerin güvenliğini tehlikeye attığına işaret ederek, “Acil bir durumda 911’e yapılacak aramaları da engellemiş olsaydı, sonuçları daha da kötü olabilirdi” diye konuştu.
Eskiden Amerikan güreşçisi olduğu bilinen Dean Liptak’ın daha önce de sınavda şiddet içeren sorular sorduğu için uyarı aldığı okul yetkililerince vurgulandı. Öte yandan, bazı veliler, öğretmenin bu uygulamasına tepki gösterirken, bazıları da bunun öğrenciler için de bir ders olması ve okul kurallarına uyup derste telefonlarını kapatmaları gerektiğini söyledi.