Nezir GÜNEŞ/MARDİN, () - SAĞLIK Bakanlığı'nın Mardin'e gönderdiği 2'si her türlü arazi şartlarına uygun 9 ambulans düzenlenen törenle hizmete girdi. Vali Mustafa Taşkesen, 112 Acil Komuta Merkezi'ne gelen ihbar telefonlarının yüzde 98'nin yalan ya da yanlış çıktığını söyledi.
Mardin İl Sağlık Müdürlüğü'nde ambulansların hizmete sokulduğu törene Vali Mustafa Taşkesen ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, İl Halk Sağlığı Müdürü Saffet Yavuz, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erol Çeliker ve 112 Komuta Merkezi yetkilileri katıldı. Vali Mustafa Taşkesen, 112 Acil Komuta Merkezine gelen ihbarların yüzde 98'nin gerçek dışı ihbar olduğunu belirterek, günde 8 bin kişinin hasta ihbarında bulunduğuna dikkat çekti. Taşkesen, asılsız hasta ihbarlarının hizmet akışını olumsuz yönde etkilediğini ifade ederek şunları söyledi:
"Vatandaşlarımız ihbar yaparken, 112 acil telefonlarını meşgul ederken, acil durumda olan hastaları düşünsün. Lütfen kimse telefonla geyik yapmasın. Günde ortalama 8 bin telefon geliyor ve bunların ancak yüzde 3'lük bir kısmı gerçek ihbar çıkıyor. Geri kalan yüzde 98 telefon ihbarı yalan, yanlış çıkıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın daha hassas olmasını bekliyoruz. Söz konusu olan yaralı veya durumu ağır olan bir hastanın sağlığıdır." 
Mardin İl Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, il genelinde 23 adet 112 acil merkezi ve bir ana komuta merkezi bulunduğunu söyledi. Derviş, "23 istasyonda toplam 276 personel 24 saat esası ile 112 acil merkezlerinde görev yapmaktadır. Ayrıca ana komuta merkezi dediğimiz yerde 30 personel görev yapmaktadır. Son gönderilen ambulanslarla ambulans ihtiyacımız karşılandı. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen donanımlı 9 ambulansın değeri 1 milyon 800 bin lira dolayındadır" dedi.

FOTOĞRAFLI