Sosyal projeleriyle her zaman Mamaklıların yanında olan Mamak Belediyesi, vatandaşların acısını paylaşmaya devam ediyor. Mamak Belediyesi Cenaze İşleri, geçtiğimiz yıl 1650 vatandaşın acısına ortak oldu. Bu yılın ilk dört ayında yaklaşık 800 vatandaşın acısına ortak olan cenaze işleri haftanın yedi günü hizmet veriyor.
Vatandaşın en acı zamanında imdadına yetişen Mamak Belediyesi Cenaze İşleri, pek çok prosedürü de hızlıca çözüme kavuşturuyor. Mamak Belediyesi’nin her zaman vatandaşın yanında olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Hayatın kaçınılmaz sonu ölüm ve herkes eninde sonunda bu acı sonla karşılaşacak. Mamak Belediyesi cenaze hizmetlerimizle vatandaşlarımızın acısına ortak oluyoruz. Mamaklı vatandaşlarımızı acı günlerinde de mutlu günlerinde de yalnız bırakmıyoruz” dedi.
HİZMET DEFİN ÖNCESİNDE VE SONRASINDA DA DEVAM EDİYOR
Cenaze sahipleri ölüm gerçekleştiğinde öncelikli olarak Mamak Belediyesi’ne başvuruyor. Belediye ekipleri herhangi bir yanlışlığa sebep olmamak ve ölümün gerçekleşip gerçekleşmediğine dair cenaze muayenesini gerçekleştiriyor. Yapılan muayenenin sonrasında cenaze sahiplerinin doldurması için hazırlanan ölüm beyannamesi formları cenaze sahipleri tarafından dolduruluyor. Erkek ve kadınlar için ayrı ayrı hazırlanan cenaze levazımatı cenaze sahiplerine ücretsiz olarak teslim ediliyor. Cenaze levazımatının içerisinde kefen takımı, sabun, havlu ve diğer gerekli cenaze malzemesi bulunuyor. Ayrıca Mamak Belediyesi cenaze nakil işlemini de ücretsiz olarak üstleniyor. Doğrudan cenazenin taşınmasının yanı sıra Mamak Belediyesi cenaze yakınları içinde araç tahsisinde bulunuyor.
DEFİN SONRASI CENAZE EVİ ZİYARET EDİLİYOR
Cenaze defin işleminden sonra Mamak Belediyesi Cenaze Ekipleri cenaze evlerine de ziyaret gerçekleştiriyor. İçerisinde lokum, çay, şeker ve peçetenin bulunduğu taziye paketiyle gerçekleştirilen ziyaretle acılara ortak olunuyor.