Urla’nın en eski değerlerinden “Arasta Çarşısı ve Malgaca Pazarı” Serap Özden ve Selçuk Kayan’ın “Arasta & Malgaca Urla’nın Bellleği” fotoğraf sergisinde hayat buluyor.
Yüz yıllarca Urla’nın merkezi olmuş, köylüsünün de kentlisinin de tüm ihtiyaçlarını buralardan sağladığı Urla’nın en eski çarşısı “Arasta” ve en eski pazar yeri “Malgaca” tarihin yaşatılması adına fotoğraflara konu oldu.
DEDE YADİGARI MEKANLARI, SERAP ÖZDEN VE SELÇUK KAYAN FOTOĞRAFLADI
Devir, alışveriş merkezlerinin devri ama Arasta ve Malgaca’daki esnaf, dedelerinin anılarına sahip çıkarak hala işlerini sürdürüyorlar. Bazı meslekler yok olsa da, bazı iş kolları önemlerini yitirse de, çarşının ve pazar yerinin esnafı yeri geldiğinde iş konusunu değiştirerek dede yadigarı mekanlarını yaşatıyorlar.
Fotoğraf sanatına gönül vermiş Serap Özden ve Selçuk Kayan, bir yandan Arasta ve Malgaca esnafının anılarını, yaşadıkları, tanık oldukları olayları kaleme alıp, diğer yandan da bugünkü sakinlerini fotoğraflayarak bir bellek projesini hayata geçirdiler.
“URLA’YA KÜÇÜK BİR ARMAĞAN”
Projeyi gerçekleştiren Serap Özden ve Selçuk Kayan, bu mütevazı projeyle Urla’ya küçük bir armağan vermeyi arzuladıklarını söyleyerek tek özlemlerinin bu çalışmanın bir albüm olarak basılması olduğunu belirttiler. Urla’da kayıt altına alınması gereken çok sayıda değer olduğunun altını çizen fotoğrafçılar, bundan sonra da Urla için yeni projeler geliştirmek istediklerini söylediler.
Arasta ve Malgaca esnafının fotoğrafları ve fotoğraflara eşlik eden anıları, 10 Ocak 2015 Cumartesi günü saat:14:30’da açılacak sergiyle, Urla Belediyesi Fotoğraf Sanat Evi’nde Urlalıların ve sanatseverlerin beğenilerine sunulacak. Açılışta bir de fotoğraf gösterisi yer alacak.