Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla tebrik mesajı yayınladı.
Bilgi çağında yaşadığımızı ve gelişen dünyanın gerisinde kalmamanın yolunun doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmak olduğunu belirten Başkan Mete Memiş mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Gazetecilik görevinin ilkeli ve tarafsız bir şekilde sürdürülmesi, kamuoyunun haber alma hakkı ile doğrudan ilişkilidir. Buna mahsuben özellikle bilgi akışının çok hızlı olduğu günümüzde önemli olan gerekli bilgiye çok çabuk ulaşmaktan ziyade bu bilginin doğruluğudur. Doğru ve tarafsız bilgiyi en hızlı şekilde kamuoyuna ulaşmasında en büyük pay gazetecilerimizindir.
Bulunduğu yerlerin dışarıya açılan penceresi olan ve tüm dünyada dördüncü güç gözüyle bakılan basının, günümüz dünyasındaki önemini göz ardı etmek mümkün değildir. Özellikle kamuoyu ile kamu arasındaki köprünün kurulup sağlamlaştırılmasını sağlayan, hizmet birimlerinin, halk tarafından talep edilen hizmetleri sunmasında itici güç olan, yapılan çalışmaların her aşamasını takip ederek, gerçek ve geniş bir kabulün oluşmasına yardımcı olan basın mensuplarının, işlevi tartışılmazdır.
Bu vesile ile ilimizde ve ülkemizde faaliyet gösteren, yerel ve ulusal basın temsilcilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum."