Mersin’in Tarsus ilçesinde 6 çocuk babası bir şahıs, sırt ve göğüs ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede 1 damarında tıkanma, diğerlerinde ciddi darlıklar, kalp kapakçığında kireçlenme ve daralma belirlenerek ameliyat edildi.
Evli ve 6 çocuk babası, emekli işçi Mehmet Otsekin (60), uzun süredir yaşadığı göğüs ve sırt ağrıların şiddetlenmesi üzerine gece Tarsus’taki bir kamu hastanesinin acil servisine gitti. Burada doktorların kalbinde sıkıntı olduğunu belirlediği ve gece boyunca kontrol altında tuttuğu Otsekin, sabah özel bir hastaneye sevk edildi. Burada yapılan tetkiklerde Otsekin’in 3 damarından birinde tam tıkanma, diğerlerinde ise ciddi darlıklar, aort kapakçığında ileri derecede kireçlenme ve daralma, kapakçık sonrası aort damarının başlangıcından kol ve beyne giden dalların çıktığı bölgeye kadar genişleme saptandı.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Feza Nurözler ve ekibinin gerçekleştirdiği operasyonda, hastanın aynı anda aort kapağı, aort köküyle beraber aort damarı, ayrıca üç koroner damarı değiştirildi. Yaklaşık 4 saat süren operasyonla sağlığına kavuşan Mehmet Otsekin, “Hayatımda daha önce hiç doktora gitmemiştim. Uzun zamandır kollarım, ellerim, göğsüm ve sırtımda ağrı vardı. Çocuklarım ısrar etmesine rağmen doktora gitmiyordum. Ama en son dayanılmaz bir ağrı yaşayınca hastaneye gitmek zorunda kaldım. Ameliyattan sonra kendimi çok iyi hissediyorum” dedi.
Doç. Dr. Feza Nurözler ise Otsekin’e uygulanan operasyonun Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde gerçekleştirilebildiğini belirtti.