Adana’da Kamu-Sen tarafından düzenlenen 1 mayıs kutlamasında Isparta’dan gelen sendika üyesi alana toplananların üzerine gül suyu sıktı.
"1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" tüm Türkiye’de olduğu gibi Adana’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Adana’da ilk etkinlik Kamu-Sen tarafından düzenlendi. Sendika üyeleri ellerinde Türk Bayrakları ve dövizlerle sendika binası önünden İnönü Caddesi ve Atatürk Caddesi üzerinden Atatürk Parkı’na kadar sloganlar atarak yürüdü. Burada Atatürk Caddesi üzerine Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Genel Başkanı İsmail Koncuk, üyelere hitap etti. Başlatılan çözüm sürecinin ayrımcılık çıkardığını söyleyen Koncuk, Türkiye’de yaşayan Alevi, Sünni, Kürt, Çerkez, Arap vatandaşların bir olduğunu belirtti, "Kürtler baştacımızdır" dedi.
Koncuk konuşurken Isparta’dan gelen Uğur Özsoy isimli bir sendika üyesi ise alanda toplanan vatandaşların üzerine tulumbayla gül suyu sıktı. Özsoy, daha önceki yürüyüş ve toplantılarda polisin biber gazı sıkmasından esinlenerek böyle bir şey yaptığını belirterek, "Polis bize biber gazı sıksın biz Hz. Muhammet’in kokusunu sıkıyoruz" dedi.
Özsoy alanda gezerek vatandaşların üzerine gül suyu sıkmaya devam ederken bazı vatandaşlar gül suyunu başına sıktırması dikkat çekti.
Kamu-Sen üyeleri konuşmanın ardından alandan olaysız bir şekilde ayrıldı. Kutlama için kapatılan Atatürk Caddesi de trafiğe açıldı.