SİNOP (AA) - Sinopluların 2015 yılı beklentilerini tespit etmek amacıyla AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Nazım Maviş tarafından 10 bin kişiyle yaptırılan ankette, Sinopluların daha mutlu olmalarının yolunun "istihdam alanlarının genişletilmesi" olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan anketlerde Türkiye'nin en mutlu insanları olduğu ortaya çıkan Sinoplular, daha çok mutlu olmanın yolunun istihdam alanlarının genişletilmesinden geçtiğini düşünüyor.

 Maviş tarafından yaptırılan ankette, Sinop ve ilçelerinde yaşayan yaklaşık 10 bin kişiye ulaşıldı. Sinopluların 2015 yılı için AK Parti ve hükümetten beklentilerini tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen ankette, "Sizce Sinop'un kalkınması için giderilmesi gereken eksik nedi?" sorusuna Sinopluların yüzde 39,3'ü "yeni iş alanlarının kurulması ve istihdam artırıcı yatırımların yapılması" yanıtını verdi. "Yapılması gereken acil hizmetler neler olmalıdır" sorusunu ise yüzde 28,4'ü, "yeni sanayi alanlarının kurulması" şeklinde cevapladı.

- Gençler, kültürel ve sosyal etkinliklerin artmasını istiyor

Sinopluların hizmet beklentileri arasında eğitim yatırımları, turizm alanlarının daha iyi değerlendirilmesi, yeni hastanelerin yapılması, doğalgazın yaygınlaştırılması ve AK Parti'nin ulaşımda yaptığı atılımların sürmesi de yer alıyor.

Ankete, çevre temizliğine önem verilmesi, otoparkların artırılması, trafik sorununa erken çözüm bulunması, çarpık şehirleşme olmaması, altyapıya önem verilmesi ve bozuk yolların daha hızlı tamir edilmesi noktasında da yanıtlar verildi.

Kentte yaşayan gençlerin talepleri de ankette yer aldı. Gençler, kültürel alanların artırılması, spor etkinlikleri, kültürel ve sosyal organizasyonlar ile sanat çalışmaları yapılması noktasında isteklerde bulundu.

- "Hükümetimiz Sinop'u önemsiyor"

"Sinopluların 2015 yılı beklentileri" anketinin sonuçlarını değerlendiren Maviş, anketin 10 bin kişiye ulaşması nedeniyle önemli bir veri kaynağı olduğunu ifade etti.

Ankete yansıyan talep, şikayet ve beklentilerin önemine değinen Maviş, "AK Parti hükümetleri döneminde özellikle ulaşımda önemli işler başarıldı. Sinop-Boyabat tüneli, sahil yolu, Kargı-Boyabat yolu tamamlandı. Ulaşımda yeni yatırımlar olacak. Sinop Üniversitesi ilimiz için büyük bir kazanç oldu. Hükümetimiz Sinop'u önemsiyor" dedi.

Sinop'un, 2014'de kişi başına en çok yatırım yapılan iller arasında ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Maviş, Sinop’un "marka şehir" olma yolunda hızla ilerlediğini dile getirdi.

Kentin, yakın zamanda Türkiye'nin marka şehirleri arasına gireceğini aktaran Maviş, 'Bunun için potansiyelimiz var. El ele vererek bunu başaracağız. O zaman Sinoplu daha çok mutlu olacak. Sinop'u marka şehir yaparsak Sinoplu gençler bundan sonra geleceğe daha güvenle bakacak" ifadelerini kullandı.