Hasan Kalyoncu Üniversitesi HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Yılmaz yayınladığı mesajında, “İnsan olarak, duygu dünyamıza bir göz atacak olursak; kadınlar, fiziksel olarak narin görünseler de aslında, en büyük zorluklara dahi dayanabilen, üretkenlik ve derinlik barındıran bireylerdir. Kadınlarımız, kimi zaman tarlada bir çiftçi, kimi zaman bir çoban, kimi zaman başarılı bir iş kadını, siyasetçi, en önemlisi ise bizleri her tür zorluğa karşı 9 ay boyunca karnında taşıyan bir anne olarak her ortamda ve her yerde koruyucu ve destekçilerimiz.
Toplumun yarısını oluşturan, huzurlu ve mutlu bir aile yapısının tesis edilmesinde, güçlü bir toplumsal yapının kurulmasında her zaman en önemli rolü oynamış bulunan, tarihimizde de büyük kahramanları dünyaya getirerek tarihin sürecinde büyük değişimlere yol açan, önderlikleriyle tarihimize damgasını vuran kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Kadınlar, yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar, anne olmanın getirdiği büyük kutsallığa sahip olan, sorumluluk sahibi, ailesine yön veren ve gelecek nesilleri yetiştirendir. Bu vesileyle ayaklarının altına cennet serilen, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm fedakar kadınlarımız ile tüm annelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.