Kiremithane Mahallesi’nde dolmuşçu esnafını ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Tarsus’ta yaşanan Özgecan Aslan cinayetinin ardından servis ve dolmuş şoförlerine yönelik yanlış algı için, “Birinin yanlışı bütün esnafa mal edilemez” dedi. Başkan Çelikcan Kültür Evleri’nde şoförler için psikolojik destek ve mesleki eğitim başlatacaklarını söyledi.
KİREMİTHANE DOLMUŞÇU ESNAFINA ZİYARET
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kiremithane Dolmuş Taksicileri Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi’nin yeni yönetimi ile kahvaltıda bir araya geldi. Kooperatif Başkanı Faruk Barışık ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile sohbet eden Başkan Çelikcan Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşanan ve ülke genelinde büyük yankı bulan Özgecan Aslan cinayeti ve benzer olaylar sonrasında servis ve dolmuş şoförlerine yönelik oluşan yanlış algının doğru olmadığını söyledi. Bir yanlışın genele mal edilmemesi gerektiğini belirten Başkan Çelikcan, “Binlerce esnaf vardır bir tanesi yanlış yapar ama bunu bütün esnafa mal etmek doğru değildir. Bu esnafın hak etmediği bir durumdur.” dedi. Yaşanan olayın insanlık dışı bir vahşet olduğunun altını çizen Başkan Çelikcan, “Esnaf adına da olumsuz bir olaydı. Allah kimsenin başına vermesin” şeklinde konuştu.
BAŞKAN ÇELİKCAN: “EĞİTİMLERİ BİR AN ÖNCE BAŞLATALIM!”
Dolmuşçu esnafı ve servis şoförlerinin psikolojik destek ve eğitimi konusunda Kooperatif Başkanı Faruk Barışık ile fikir birliğinde olduklarını belirten Başkan Çelikcan, “Şoförlerimizin mesleki eğitimi ve psikolojik destek konusunda bize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız. Kültür Evlerimizde bu eğitimi örnek olarak başlatabiliriz. Diğer kooperatiflerle de toplantılar yapıp konunun uzmanları tarafından bu eğitimi bir an önce başlatalım. Bu konuda servis hizmeti yapan esnafımız ve şoförlerimizin yanındayım.” dedi.
Kooperatif Başkanı Faruk Barışık ise bu eğitimlerin bir an önce başlamasından yana olduklarını belirterek Başkan Çelikcan’a ziyareti için teşekkür etti.