Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, asfalt yama çalışmalarına başladı.
General Zeki Doğan, Durali Alıç, Kartaltepe, Ekin, Yeşilbayır ve İstasyon Mahalleleri’nde yama çalışmalarını başlatan ekipler, asfalt yama ve onarım çalışmaları ile kış aylarında zarar gören ve yıpranmış yolları tek tek onarıyor. Ekipler, ilçenin muhtelif bölgelerinde çalışmaları sürdürerek yama çalışmalarına devam edecek. Havaların ısınmasıyla birlikte 2015 yılı asfalt sezonun başlamasının ardından çalışma temposunun daha da hızlanacağını vurgulayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bölgenin gelişme sürecinde alt yapı çalışmalarının önemine dikkat çekerek, “Mamak Başkentin hızla gelişen yerleşim yerlerinden birisi. Belediye olarak biz bu hızlı gelişimi en doğru şekilde ve sürdürülebilir olması için üzerimize düşen çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Serilen tonlarca asfalt, yeni yapılan kilometrelerce yol ilçemizin hem bu günü için önemli hem de yarını için önemli bir yatırım” dedi.
ASFALT REKORU
Her yıl rekor seviyede asfalt serimi gerçekleştiren Mamak Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile birlikte geçtiğimiz yıl Mamak’ta 292 bin 318 ton asfalt serimi gerçekleştirerek büyük bir rekora da imza attı. Asfalt çalışmalarının aciliyet sırasına göre belirlenen programlar dahilinde sürdürüldüğünü belirten Akgül, “Ekiplerimiz, geçtiğimiz yıl 172 bin 568 ton, Ankara Büyükşehir Belediyemiz de 119 bin 750 ton olmak üzere ilçemize toplamda 292 bin 318 ton asfalt attık. Bununla birlikte 44 bin 841 metre imarlı yol açımı, 73 bin 185 metre malzemeli yol bakımı gerçekleştirdik. 30 bin 943 metretül bordür, 36 bin 928 metrekare tretuvar yaptık” dedi.
2015 HEDEFİ
Bir mahalleye girdiğinde tüm sokakların asfalt ve kaldırım eksiklerini gidererek bölgeden ayrılan Mamak Belediyesi, bu yıl içinde 200 bin ton asfalt, 45 bin metre yol açımı, 30 bin metretül bordür, 30 bin metrekare tretuvar ve 80 bin metre de malzemeli yol bakımı gerçekleştirmeyi hedefliyor.