22-27 Kasım Ağız Diş Sağlığı Haftasında Nazilli Özel 23 Nisan Kreş Anaokulu ve Çocuk Kulübü’nde okul öncesi eğitim alan 2-6 yaş grubu öğrencileri için Diş Hekimi tarafından ağız diş sağlığı taraması etkinliği yapıldı. Etkinlik kapsamında çocukların sağlıklı beslenme şekilleri, ağız ve diş temizliği hakkında bilgilendirme sonrası çocuklara genel muayeneleri yapıldı ve diş sorunları tespit edildi. Muayene sonuçlarının ailelere ulaştırılması için ağız ve diş sağlığı formu hazırlanarak teslim edildi.
Diş Hekimi, öğrencilere çürükteki erken dönem sinyalleri olan soğuk-sıcak hassasiyeti ve hafif ağrıyı zamanında ailelerine haber vermeleri ve 3-6 yaşa sahip çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı çoğu zaman dişlerin görünen ya da kolay ulaşılan yüzlerinin fırçalanması şeklinde olduğu ancak çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara ve çiğneyici yüzlerinin çok daha iyi temizlenmesi gerektiği için yetişkin eşliğinde daha olumlu sonuçlar alınacağına dikkat çekti. Muayene olan her öğrenciye dişlerini günde en az iki kez sabah kahvaltı sonrası ve gece yatmadan önce etkili fırçalama tekniği ile bakım yapmalarının önemini anlattı. Uygulamalı eğitim Fen ve Doğa materyalleri ile desteklenerek her diş yüzeyi yuvarlak hareketlerle süpürülerek ağız hijyeni görsel olarak da desteklendi. Etkinliğin 2. aşamasında Nazilli ADSM ziyareti gerçekleştiren öğrenciler güler yüzle karşılanarak Ağız-Diş Sağlığı hakkında slayt izlediler.
Okul Müdürü Esin Ülkü Beyazıt; “Öğrencileri Artık neredeyse gelenek haline getirdiğimiz Okul öncesi çocuklar için sağlık taraması etkinliğimiz bu ay " Ağız ve Diş Sağlığı " haftasına denk gelmesi bizler için güzel bir tesadüf oldu ve bu ay bu konuya ağırlık vermek istedik. Her iyi alışkanlık gibi diş fırçalama alışkanlığı da çocukluk döneminde kazanılacağı için öğretmenlerimize de sorumluluk düşmektedir. Bu sebepten ötürü çocuklarımızın mevcut diş sağlığı durumunu belirlemek ve iyileştirmek için Nazilli de 2-6 yaş grubu çocuklara okul öncesi eğitim veren Özel 23 Nisan Kreş G.B.E. ve Çocuk Kulübü olarak Çocukluk döneminde Ağız Diş Sağılığı Etkinliği’ni okulumuz bünyesinde 8. kez düzenledik, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.