Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme ve Şube Müdürlüğü polis ekiplerince kent merkezinde aralıksız gezici radar uygulamaları devam ediyor.
Kent merkezinde ve şehrin giriş ve çıkış güzergahlarında gezici radar uygulaması gerçekleştiren polis ekipleri, kent merkezinde araçlarıyla sürat yapan kişilerin hız seviyelerini yasalarca belirtilen seviyeye düşürmeyi amaçlıyor. Gece ve ya gündüz saatlerinde sabit noktalarda aralıksız radar uygulamasını gerçekleştiren trafik polisleri hız kurallarına uymayan araç sürücüleri ve araçlar hakkında işlemler gerçekleştirilirken, gezici radar ekiplerine takılarak hız limitini aşan araç ve araç sürücüleri farkında bile olmadan cezai işleme tabi tutuluyor ve kesilen ceza makbuzu posta yoluyla kayıtlı olan adrese gönderiliyor.
Uygulamayı oldukça beğendiklerini belirten vatandaşlar, “Bizler sabit radarı gördüğümüz zaman hemen fren yapıyoruz ama bir şeye yaramıyor ne yaparsak yapalım radar bizi her şekilde o hızla yakalıyor. Güzel ve anlamlı bir çalışma. Sonuçta herkes görevini yapıyor. Tabi bu yapılan uygulamalar ve çalışmaların hepsi biz vatandaşlar için. Ne kadar yavaş gidersek kaza oranının sayısı ve ölüm ya da yaralanma sayılarında düşüş yaşanmaktadır. Sabit radar uygulamalarında hız limitinin üzerinde yakalandığımız zaman olduğu yerde ceza makbuzu kesilerek bizlere verilirken, gezici radar uygulamalarında ise, hiç haberimiz olmadan radara yakalanıyor. Ve ceza makbuzu evlerimize gönderilmektedir. Yani anlayacağımız her iki güzel çalışma da bizler için yapılıyor. Sabit radar yok diyen vatandaşlarımıza da şunu belirtmek isteriz, sizler sabit radar yok diye ne kadar hız yaparsanız yapın, yaptığınız hız izin zararınıza olacaktır. Ve unutmayalım, siz sabit radara yakalanmamak için mücadele verirken, gezici radar sizi nerede olursanız olun sürat yaptığınız esnada yakalar. Ondan kaçış yok” şeklinde konuşarak uygulamaların aralıksız devam etmesini istediler.