Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü denetim ekiplerinin Yenimahalle ilçesinde yaptıkları denetimlerde peynir paketleyip satan bir firmada bozulmuş bin 700 kilogram peynir bulundu.
Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları denetimlerde Yenimahalle ilçesinde bir firmada bozulmuş bin 700 kilogram peynir ele geçirildi. Denetim elemanları, işletmede paketlenip piyasaya sürülmek üzere bekletilen son kullanma tarihi geçmiş 100 teneke ağzı açık küflü peynire imha etmek üzere el koyarken, işletmeye de idari para cezası uyguladı.
Ankaralılar’ın güvenilir gıda tüketmesi için denetimlerin tüm titizliğiyle aralıksız sürdüğünü belirten Ankara Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, hiçbir işletmenin denetimden kaçamayacağını vurgulayarak, tüm gıda işletmelerini mevzuata uygun hareket etmeleri, aksi takdirde yaptırımla karşılaşacakları konusunda uyardı. Temel, 2015 yılında şimdiye kadar 18 bin 383 denetim gerçekleştiğini ve denetimlerde 319 işletmeye 1 milyon 650 bin TL idari para cezası uygulandığını söyledi. Denetimlerin her yıl bir önceki yıla göre artmasına rağmen cezaların azaldığını kaydeden Temel, bunun gıda işletmelerindeki iyileşmenin bir göstergesi olduğunu ancak bu tür olumsuz örneklerle de karşılaşılabildiğini ve böyle durumlarda da gerekli yaptırımların uygulandığını söyledi.
Gıda denetimlerinde en büyük yardımcılarının tüketiciler olduğunun altını çizen Temel, tüketicilerden gördükleri olumsuzlukları 174 Alo Gıda Hattı’na bildirmelerini isteyerek, şimdiye kadar bu hatta 2 bin 51 başvuru yapıldığını ve bu şikayetler sonucunda yaklaşık 425 bin TL idari para cezası uygulandığını söyledi. Tüketicilerin 174 Alo Gıda Hattı’nı benimsediğini dile getiren Temel, Ankaralılara bu konudaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.