Ordu’nun Fatsa İlçe Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, “Yeni dönemimizde birçok önemli projemizi hayata geçireceğiz” dedi.
“Zorlu bir seçim sürecinden zaferle ayrıldık” diyerek sözlerine başlayan Başkan İbrahim Ethem Kibar, “Bu kurumda çok ciddi görevler yapmış kişilere karşı seçim kazandık. Bu durum üzerimize ayrı bir sorumluluk katmıştır. Birçok önemli projemizi yeni dönemimizde gerçekleştireceğiz. Herkesin takdirini kazanan kişilerden şeffaf bir yönetim oluşturduk. Hepimiz hizmet için buraya geldik. Ben de var olan heyecan ve çalışma hırsı yönetim kurulu üyelerimizde de var. Bu durum da odamız için son derece önemli” diye konuştu.
“ŞİDDETLİ BİR ŞEKİLDE DON YAPACAK BİR SOĞUĞA ULAŞILMADI”
Bölgede don yaşanıp yaşanmadığını öğrenmek için belli havzalara termometreler kurarak ölçüm yaptıklarını belirten Başkan İbrahim Ethem Kibar, “Bölgemizde özellikle hassas bölgelere giderek kar yağdığı dönemlerde çalışmalar yaptık. Termometreler sonucu maksimum -1,5 derece’yi gördü ve bu rakam fındık için don riskini taşıyor. Şiddetli bir şekilde don yapacak bir soğuğa ulaşılmadı. Geçen yıl don hadisesi ile karşı karşıya kaldığımızda soğuk -6 dereceyi bulmuştu. Bu durum bölgemizde şiddetli bir don olayı yaşanmasına sebep oldu ve fındıklarımız maalesef zarar gördüler. Yüksek bölgelerimizde ki bahçelerimiz daha büyük zararlar gördüler. İnşallah bu yıl böyle bir hadise yaşanmaz. Bu yerlerde ağaçlarımız da zarar gördüğü için birkaç yıl üründe eksiklik yaşayacağız” şeklinde konuştu.
“200 metre ile 400 metre arasındaki bölgelerimizde yaptığımız incelemeler sonrası fındık doğumu çok iyi görünüyor” diyen Başkan Kibar sözlerini şöyle tamamladı: “Fındık ağaçlarımızda doğumlar çok iyi görünüyor ve bu sene fındıkta iyi verim alacağımızı söyleyebilirim. İnşallah önümüzdeki günlerde don olayı yaşamayız ve mahsulümüz yüzümüzü güldürür. Elimizde fındık stokumuz olmaması nedeniyle de fiyatlar da fazla bir düşüş olmayacaktır diye düşünüyorum.”