Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde uygulanacak olan proje sayesinde 25 çiftçi kapama ceviz bahçeleri kurarak aşılı ceviz fidanı yetiştirecek.
Adilcevaz Belediyesi tarafından düzenlenen mahalle ve köy muhtarlarının katıldığı toplantıda, projeden faydalanmak isteyen çiftçilerin talepleri alındı. Uygulanacak olan proje sayesinde dünyaca ünlü kaliteye sahip olan Adilcevaz cevizi tescillenip daha çok ürün çeşidine de kavuşmuş olacak. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, belediye olarak ilçede çiftçilik yapan vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek, “Belediye olarak yaptığımız çalışmalarla ilçemizde çiftçilik yapan vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ilçemizin adıyla özdeşleşmiş ve dünya standartlarında kaliteye sahip olan Adilcevaz cevizinin daha modern şartlarda üretiminin yapılabilmesi için belediyemizin destekleriyle ilçemizde kapama ceviz bahçeleri kuracağız. Uygulayacağımız bu proje sayesinde Adilcevaz cevizi daha kaliteli ve daha çok ürün çeşidine kavuşacak. Çiftçilerimiz bu proje sayesinde daha kısa zamanda ağaçlarından daha çok ürün alabileceklerdir. Bu durum hem çiftçilerimize hem de ilçemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.
Düzenlenen toplantıda konuşan Ziraat Mühendisi Suat Yılmaz ise, dünya standartlarında üne sahip olan Adilcevaz cevizinin eski yöntemler ile üretildiğine değinerek, “Uygulayacağımız proje sayesinde çiftçilerimiz daha gelişmiş yöntemlerle kapama ceviz bahçeleri kurarak burada aşılanmış fidanlarla daha kaliteli ve verimli ceviz üretimi yapabileceklerdir. Artık Adilcevaz çiftçisinin ilçede kapama ceviz bahçelerinde aşılı ceviz fidanları yetiştirip ceviz çeşidini ve üretimini arttırmaları gerekmektedir” dedi.
Yılmaz, uygulanacak olan proje sayesinde Adilcevaz’da işsizlik sorununa çare olacaklarını ve yapılacak çalışmalarla ilçe ekonomisine ise önemli katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.