Avrupa’nın en büyük ve en prestijli burun estetik cerrahisi buluşması olarak bilinen ’8. Milano Ustalar Sınıfı Rinoplasti’ toplantısına Türkiye’den 3 doktor eğitimci olarak katıldı.
Avrupa’da yapılan en büyük ve en prestijli toplantı olarak bilinen, tıp dünyasının merakla beklediği 8. Milano Ustalar Sınıfı Rinoplasti toplantısı, İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirildi. Merakla beklenen toplantıya, dünyanın 66 ülkesinden 310 kulak burun boğaz uzmanı, plastik cerrah ve maksillofasiyal cerrah katıldı. Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 18 eğitimcinin yer aldığı toplantıda, Türkiye’den de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fazıl Apaydın ile İstanbul’dan Prof. Dr. Özcan Çakmak ve Op. Dr. Barış Çakır eğitimci olarak hazır bulundu.
"AVRUPA VE DÜNYA’DA SÖZ SAHİBİ OLDUĞUNUZU GÖSTERİYOR"
Toplantıda eğitimci olarak görev alan en yaşlı öğretim üyesi Milano’dan Riccardo Mazzola, toplantı sırasında yaptığı değerlendirmede Türk cerrahlarına övgü dolu sözler sarf etti. Amerikalılardan sonra en kalabalık eğitici grubun Türk doktorlardan oluştuğunu ifade eden Mazzola, "Eskiden bu tür büyük organizasyonlarda eğitimci olarak Türkleri pek görmezdik. Şimdi ise Amerikalılardan sonra en kalabalık eğitici grubu Türk doktorlardan oluşuyor. Bu da rinoplasti konusunda Avrupa ve dünyada söz sahibi olduğunuzu gösteriyor” dedi.
Yaklaşık iki buçuk gün süren toplantıda, konferansların yanı sıra paneller de yapıldı.