Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, Türkiye ile İran arasındaki ortak çıkarları karşılıklı avantaja çevirmek istediklerini belirtti.
İran’ın Kashan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tavallaie ve yönetim kurulundan oluşan heyet, GTO’yu ziyaret etti.
Kashan heyetine Gaziantep’in sosyal ve ekonomik durumu hakkında sunum yapan Bartık, İran’ı hedef pazar olarak belirlediklerini söyledi. İki ülke arasında geçmişten gelen yakınlığa dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti:
“Amacımız Türkiye ve İran arasındaki ortak çıkarları karşılıklı avantaja çevirmek. Bunun için İran’ı yakından takip ediyoruz. İki tarafın da kazanmasını istiyoruz. İran pazarından daha fazla pay almamız lazım. Bu senenin ilk çeyreğinde İran’a yapılan ihracata baktığımızda önemli bir artış olduğunu görüyoruz. İran’la ticari ilişkimizin istediğimiz seviyelere gelmesi için çalışıyoruz.”
Bartık, geçen yıl Erbil’e ofis açtıklarını hatırlatarak, İran’a da ofis açmayı planladıklarını ifade etti. Bu ofislerle iş dünyasına hizmet edeceklerini vurgulayan Bartık, “Erbil’de hizmete giren ofisimiz gayet başarılı çalışmalar yapıyor. Aynı ofisin Tahran’a açılmasını da istiyoruz. İlerleyen zamanlarda bunun için adım atacağız” diye konuştu.
Kashan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Tavallaie de bu yılın başında imzalanan Tercihli Ticaret Anlaşması’nın iki ülke için büyük fırsatlar sunduğunu söyledi.
İki ülke arasındaki işbirliklerini daha iyi yerlere taşımak istediklerini anlatan Tavallaie, “Gaziantep ve Kashan halının başkenti olarak bilinir. Şehirler ve odalar arasındaki kardeşliğe sıcak bakıyoruz. Bunun için en yakın zamanda sizleri Kashan’a bekliyoruz” ifadelerini kullandı.