Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Bilişim Şenliği yine renkli etkinliklere sahne olacak. Alanında uzman 40 kişinin katılacağı Bilişim Şenliği’nde hediye çekilişlerinin yanı sıra Aydilge konseri de yer alacak.
YYÜ Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü (BBAUM) ve Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü’nce (YUZEM) organize edilen Bilişim Şenliği’nin ikincisi 4-5-6 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ın ev sahipliğini yapacağı Bilişim Şenliği ile ilgili açıklama yapan BBAUM Müdürü Doç. Dr. H. Eray Çelik, kendi alanında 40 uzmanı buluşturacaklarını söyledi. Doç. Dr. Çelik, bilişimin toplumda yaygınlaştırılması, bilişim teknolojileri konusunda gerekli mekanizmaların kurulması ve bu etkinliklere süreklilik kazandırılması çerçevesinde Bilişim Şenliği’nin bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade ederek, “Şenliğin ana temasının her düzey için, katılımcıların kendi mesleki gelişimlerini özendirecek ve destekleyecek uygulamaları tanıtmak ve bunu ilişkin bir farkındalık oluşturmaktır” dedi.
Şenlikte, “Eğitim ve Teknoloji”, “Siber Suçlar ve Adli Bilişim”, “Sosyal ve Eğitim”, “Özgür Yazılımlar”, “PostgreSQL” ve “Uzaktan Eğitim” gibi ana başlıklarda 40 uzmanın sunuşlarını gerçekleştireceğini kaydeden Çelik, “Bilişim Şenliği kapsamında katılımcılara hediyeler verilecektir. Ayrıca 7 Renk Anadolu Konseri, halkoyunları topluluğu gösterisi ve Aydilge konseri düzenlenecektir” diye konuştu.
Üç gün sürecek şenlikte Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Rektör Danışmanı Ümit Sanlav ‘Sosyal Medya ve Eğitim’, Prof. Dr. Sadi Seferoğlu ‘Eğitim Ortamlarında Etkili İletişim Süreçleri ve Materyal Tasarımı’, Halil Öztürkci ‘Siber Suçlar ve Adli Bilişim’, Hüseyin Mert ‘Ölçeklenebilir Portal Mimarisi’ konulu sunumların yanı sıra MEB YEĞİTEK Genel Müdürü Dinçer Ateş de bir konuşma yapacak.