Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, perdeyi bir kez daha mahkumlar için açacak.
Bugüne kadar binlerce tiyatroseveri tiyatroyla buluşturan Mamak Belediyesi, çeşitli kurumlardan gelen talepleri de karşılıyor. Daha önce birçok kez mahkumlar için sahneye çıkan kent tiyatrosu bu kez perdeyi Sincan L Tipi Cezaevi mahkumları için açacak. Kent Tiyatrosu mahkumlar için bir kez daha “Çocuğum” adlı oyunu sahneleyecek.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Mahkumlara moral olmak istiyoruz. Kent Tiyatrosu’nun ünü Mamak sınırlarını aşmış durumda. Kurumlardan gelen bu tür taleplerle birlikte Kent Tiyatrosu sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde sahne alıyor” dedi.
Ünlü Amerikalı vodvil yazarı Margaret Mayo tarafından yazılan "Çocuğum" adlı oyununun yönetmenliğini Mamak Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölüm Başkanı Kenan Olpak yapıyor. Evlilik ilişkisi ve kıskançlık üzerine yazılmış en iyi komedilerden biri olan oyunda, eşinin kıskançlık krizlerinden kurtulmak için sürekli yalan söyleyen ve her yalanını bir başka yalanla kapatmaya çalışan bir kadının neden olduğu olaylar dizisi esprili bir dille ele alınıyor.
Bu arada Kent Tiyatrosu mart, nisan ve mayıs ayının programlarını da belirledi. Mart ayında Çanakkale Destanı’nı 45 kişilik bir ekiple sahneleyecek olan Kent Tiyatrosu, nisanda Komşu Köyün Delisi, mayıs ayı içerisinde ise Anton Çheov’un Ayı ve Bir Evlenme Teklifi isimli oyunlarını sahneleyecek. Ayrıca nisan ayı içerisinde çocuk tiyatrosunun da gösterileri olacak.