Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı ve tek listeyle gidilen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi sonunda başkanlığa seçilen Hamza Tor görevi, Emir Hasan Arslantaş’tan törenle devraldı.
AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen törende konuşan Emir Hasan Arslantaş, yaklaşık 3 sene önce Ömer Yağmur’dan aldığı hizmet bayrağını yeni il başkanı Hamza Tor’a devretmenin mutluluğunu ve hazzını yaşadığını söyledi. Hamza Tor’a güvendiğini ve gözünün arkada kalmayacağını ifade eden Arslantaş, "Teşkilatımızın kurucu gençlik kollarından beri bu partinin içersinde olan ve bağrından yetişmiş bir dostumuz, kardeşimize bu görevi tevdi edeceğiz. Eminim o da bu teşkilatta nice güzel hizmetlere imza atacaktır. ’Biz biriz hep beraberiz’ AK Parti’nin de güzelliği budur zaten. İsimler gelir geçer, ama bu parti, bu dava hep baki kalacaktır. Bundan sonra da teşkilatımızın ve il başkanımızın emrindeyiz. Bizi nereye uygun görürse biz oradayız. Partimizin başarısı için sonuna kadar mücadele edeceğiz. AK Parti, ben değil biz diyenlerin partisidir. Bu biz diyenlerin başkanı da yeni dönemde Hamza Tor beyefendidir. Huzurlarınızda şahsı ve tüm yönetim kurulu üyelerimize başarılar diliyor, gönül rahatlığıyla mazbatasını kendisine tevdi ediyorum" dedi.
Görevi devralan Hamza Tor ise, "Gönül rahatlığı ve huzuru içerisinde başkanımız bize görevi tevdi ediyor. Biz de aynı gönül rahatlığı ve huzuru içerisinde devralıyoruz. Şunu çok açık yüreklilikle ifade ediyoruz ki; bizden önceki tüm il başkanlarımız Metin Özdemir’den Ali Binboğa’ya, Hamza Yılmazer’den, Yavuz Korkmaz’dan Ömer Yağmur’a il başkanlarımızla geçmişteki süreçlerde bir ve beraber çalıştık. Ben inanıyorum ki; bütün benden önceki başkanlarımız partimizin çıtasını Osmaniye’de belli bir noktaya getirdiler. Biz de bundan sonraki süreçte bu çok saygıdeğer başkanlarımızın bıraktığı noktadan çok daha ileriye götürmek adına gayretle, azimle, aşkla, şevkle çalışacağız. Bir olacağız, birlikte olacağız, iri olacağız, diri olacağız inşallah" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ve görev devir tesliminin ardından başkanlık koltuğuna oturan Hamza Tor, partililerinin tebriklerini kabul etti. Tor ve yeni yönetim kurulu üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek, günü belgeledi. Partililer de devir teslim törenine büyük ilgi gösterdi.