Çekmeköy Belediyesi gönüllü sivil savunma ekibi, olası bir afet durumunda alınacak önlem ve yapılacak ilk yardım konularında uygulamalı eğitimlerden geçirildi.
Çekmeköy Belediyesi, Yerel Afet Gönüllüsü Projesi kapsamında belediye çalışanlarına olası bir afet durumunda alınacak önlemler konusunda uygulamalı eğitim verdi. Uzman kadrolar tarafından verilen eğitimle ilk yardım ve alınacak önlemler konusunda bilgilendirilen belediye personeli, afet eğitimi sonrası olası bir afetle nasıl mücadele edeceği noktasında donanımlı hale getiriliyor.
GÖNÜLLÜ PERSONEL AFET DURUMLARINA KARŞI BİLİNÇLENDİRİLDİ
Gönüllü olarak eğitime katıldığını belirten Çekmeköy Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğünde görev yapan İhsan Taşkan, “Bu ekibe gönüllü olarak katıldım. İki haftadır yoğun bir eğitim dönemi geçiriyoruz. Belediyemizde teorik eğitim oldu, burada da pratik eğitim alıyoruz. Belediye başkanımızın katkısı ve teşvikiyle bu ekibi oluşturduk. Çekmeköy belediyesi eğitim sonrasında tam teşekküllü bir arama kurtarma ekibi kurmuş olacak" dedi.
Çekmeköy Zabıta Müdürlüğünde görevli Hülya Kazmacı da, "Çekmeköy Belediyemizin teşvikiyle bu eğitimi alıyoruz. Çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Deprem kuşağında olan bir ülkeyiz, bununla ilgili bir eğitim aldığımız için de kurumumuza teşekkür ediyorum. İki haftadır eğitim alıyoruz. Eğitimlerle herhangi bir doğal afet karşısında neler yapabileceğimizi öğrendik" diye konuştu.