Terör örgütü mensupları tarafından odasında rehin alındıktan sonra şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Ünye Adliye binası önünde anma programı düzenlendi.
Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen törene hakimler, savcılar, avukatlar ve personel katıldı. Başsavcı Mehmet Ayaz yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Savcısı Selim Mehmet Kiraz görevi başındayken silahlı saldırı sonucu şehit edilmiştir. Cumhuriyet Savcımızın şehit düştüğü haberi, tüm ulusumuz ve yargı camiamızda olduğu gibi Ünye yargı teşkilatında da büyük bir üzüntüye sebebiyet vermiştir. Menfur terör saldırısı, hakim ve cumhuriyet savcılarımızı hiçbir şekilde var olan adalet duygularından geri bırakmayacağı ve değerlerinden vazgeçiremeyeceği gibi amacına ulaşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Şehidimizin bizlere emanet ettiği adalet meşalesi tarafımızca aynı kararlılıkla taşınacaktır. Ünye Adliyesi olarak terör saldırısını şiddet ve nefretle kınıyor, merhum şehidimize Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına sabır diliyorum” dedi.
“Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Onlar diridirler. Lakin siz hissedemezsiniz” ayetiyle sözlerine devam eden Başsavcı Ayaz, Şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babasının; “Oğlum bunu hak etmemişti ama kaderde bu varsa boynumuz kıldan incedir. Biz inanan insanlarız, hamdolsun gayri meşru bir yolda değil, namusuyla, alnının akıyla, şerefiyle, haysiyetiyle görevinin başında takdiri ilahi oldu. Yüreğim yanıyor ama şükrediyorum” sözlerini hatırlatarak, şehide rahmet, ailesine başsağlığı diledi.
Ağır Ceza Mahkemesi Reisi Atila Arıkan ise konuşmasında, “Bu tür hain saldırılar, mensubu bulunmaktan gurur duyduğumuz yargı camiasını görevini yapmaktan alı koyamayacağını herkesin bilmesini biliyoruz. Tüm yargı camiasının ve milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.
Ünye Boro Başkanı Adem Pilav da, “İki gündür içimiz yanıyor. Acımız çok büyük. Tüm yargı camiamıza başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.