Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Salih Okumuş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan birliklerin sorunları hakkında bilgi sahibi olmak için Batman’da toplantı düzenlendi.
Batman Süt Üretici Birliği’nde yapılan toplantıya Bitlis İli Süt Üretici Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Arıboğa, Diyarbakır Çınar Süt Üretici Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aksakal, Siirt İli Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cuman Baykan, Şırnak İli Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Behmen Yılmaz ve Batman İli Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Direk katıldı.
Burada konuşan Türkiye Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Salih Okumuş, süt üreticileri birliklerinin sorunlarını Bakanlığa ileteceklerini ve aşılması noktasında neler yapılabileceği ile ilgili çalışmalar yapacaklarını söyledi. Okumuş, bölgeye ziyaretlerinin devam edeceğini dile getirerek, ziyaretleri esnasında kendisini en iyi şekilde ağırlayan birlik başkanlarına teşekkür etti.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin hayvancılık bakımından önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirerek toplantı hakkında bilgi veren Türkiye Süt Üreticileri Yönetim Kurulu üyesi ve Silopi ziraat Odası Bakanı Agit Haşimoğlu da, "Bölgemiz hayvancılığın en önemli yerleşkelerinden biri. Bölgemizde yer alan Süt Üreticileri ile bir araya gelerek genel bir değerlendirme toplantısı düzenledik. Toplantımızın genel amacı, bölgemizde çözüm süreci ile yeniden artan hayvancılıkla beraber Süt üreticilerinin sorunlarını dinlemek ve çözüm için önerileri ele almaktır. Ziyaretimizde Türkiye’nin küçükbaş et kaynağı olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde küçükbaş hayvan varlığının ve sütünün çok olduğu gözlemlendi. Genel sorun olarak da küçükbaş hayvan sütüne destek alınmasında zorlanıldığı belirtildi. Bölge Birliklerimiz Soğuk zincirin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde daha yaygınlaşması için projelerin üretilmesi, soğuk zincirin oluşturulması çiğ süt desteklemelerine yaşanan bazı sıkıntıların çözülmesi konusunda talepte bulunmuşlardır" dedi.
Toplantı, karşılıklı görüş alışverişlerin ardından sona erdi.