Kahta Anadolu Gençlik Derneği, Yılbaşı ve İslam Temalı Mekke’nin Fethi programını büyük bir coşkuyla kutladı.
Araştırmacı Yazar Ebubekir Aytekin’nin konuşmacı olarak katıldığı program, Kahta Kültür Merkezinde düzenlendi. Yılbaşı ve İslam temalı Mekke’nin Fethi programına, Akıncılar Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, sivil toplum kuruluşları ile sendika temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kahta Temsilcisi Abdullah Kılıç, yılbaşı kutlaması yaptıkları için bazı çevreleri eleştirerek, “İslam coğrafyasında yaşanan yılbaşı gerçeğinin bir kimlik sorunu var. Mekke’nin Fethini yılbaşında kutlamamız bazı çevrelerce eleştirilmekte fetih tarihinin bilerek çarptırıldığını ve Mekke’nin Fethinin bu tarihte olmadığını belirtmektedirler. Tarihi rivayetlere göre Peygamberimiz Ramazan ayının 10’unda Medine’den yola çıktı. Hicri takvimi miladi takvime çevirdiğimizde bu tarih 1 Ocak 630 Pazartesiye denk gelmektedir. Yani Mekke’nin fethini Peygamberin Medine’den yola çıkışını esas aldığımızda yılbaşına denk getirmemiz doğrudur. Biz sadece Mekke’nin fethini değil fetih ordusunun yola çıkışını ve fetih mantığını da ele alıyoruz. Fetih kutlamalarının amacı da Fetih kutlamalarını yılbaşına denk getirip, yılbaşı kutlamaları ile zehirlenen insanlara fetih ordusunun hareket tarihini esas alarak Peygamberimizi ve fetih şuurunu vermektir. Maalesef İslam coğrafyasında yılbaşı gerçeği bir kimlik sorunudur” dedi.
Siyeri Nebi Bilgi yarışması hakkında bilgi veren AGD Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlu Mehmet Ali Çetin, "Anadolu Geçlik Derneği genel merkezi tarafından tüm ülkede geleneksel olarak düzenlen liseli gençler efendimizin izinde siyer-i nebi bilgi yarışması ilçemizde de yapılmış olup yarışmaya internet üzerinde 850 liseli öğrencimiz başvuru yapmıştır. Kubilay ilkokulunda düzenlenen yarışmaya toplam 401 öğrenci sınava katılmıştır. İlçemizde dereceye giren 21 öğrencimize kütüphanelerini zenginleştirilecek çeşitli ödüller verildi" dedi.
Müslümanlar için büyük bir anlam ifade eden Mekke Fethi’nin iyice idrak edilmesi gerektiğini beliren Araştırmacı yazar Ebubekir Aytekin, bu tür programlarla Mekke Fethi’nin ruhunu sürekli canlı tutulması gerektiğini söyledi.
Yazar Aytekin, konuşmasında "Yılbaşı nedir? Bizim yılbaşımız hangi gündür? Kutlanan yılbaşı ile İslam arasında nasıl bir ilişki vardır?" sorularına cevap vererek, insanların hem dinimize hem örf adetlerimize ters düşecek aykırı davranışlarda bulunmamasını isteyerek, aksi takdirde toplumumuzun büyük tehlikelere gebe olduğunu söyledi.
Program, sinevizyon gösterisi, ilahi grubu ve konuşmacı olarak katılan Yazar Ebubekir Aytekin’nin sunumlarıyla sona erdi.